Lørdag er det klart for den femte utgaven av Patriot Paulas Festkonsert på torget i Brumunddal. Årets artister er Marit Larsen og Ingebjørg Bratland. Det var en spent og forventningsfull kultursjef som svarte da HA ringte mandag formiddag.

– Forventningene er store, jeg gleder meg veldig, sier Asle Berteig.

– Vi begynte med festkonserten som en del av Prøysenjubileet i 2014. Responsen var så formidabel at vi bestemme oss for at dette var noe vi måtte videreføre. Vi har hatt stor suksess med flere tusen folk på torget, legger han til.

I 2014 var det blant andre bandet Narum, Knut Anders Sørum, Frida Ånnevik og Gaute Ormåsen som sto på scenen på Torget i Brumunddal. I 2015 var det Wenche Myhre, før de to foregående årene bød på Di Derre og deLillos.

To konserter i en

– I år måtte vi ha noen damer igjen og derfor falt valget på Ingebjørg Bratland og Marit Larsen. Dette er en kul kombinasjon av artister, og de kan gi en god stemning på torget. De to passer godt inn i en Prøysen-tradisjon med et visepreg, og samtidig så er de begge to anerkjente popartister, sier Berteig.

Selv om de to artistene skal spille på samme konsert skal de ikke opptre sammen. De spiller ett sett hver, og tiden har de delt jevnt mellom seg.

– Jeg har forventninger om at det kommer et par-tre tusen mennesker til torget på lørdag, sier en håpefull Asle Berteig til HA.

– Det kan hende at det kommer flere, og torget er fleksibelt, så det går bra, la han til.

Snur torget

Torget i Brumunddal er arenaen for konserten, og scenen vil bli plassert slik at den peker mot bakeriet og det åpne torget.

– Vi snur torget, slik at vi kan fylle opp hele torget. Scenen blir ved elgen, og publikum kan stå foran scenen, sitte ved utestedene og flyte utover i gågata, sier Berteig.

Konserten er en del av festivalen «Sommer i Prøysen», og er ifølge Asle Berteig et viktig ledd i festivalen.

– Dette er et viktig arrangement for å la festivalen flyte utover. Vi inviterer alle innbyggerne i regionen på en gratiskonsert i Brumunddal sentrum.

Lørdagens konsert er et samarbeid mellom Ringsaker kommune og Sparebank1 Østlandet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.