Det var en tydelig beveget Olava som sto på scenen søndag kveld, og som leverte en vidunderlig konsertopplevelse.

Olava formidlet så mye mer enn bare tekst og musikk, kanskje nettopp fordi hun følte seg takknemlig over å kunne spille rett ved Prøysenstua, der hvor kanskje den største av dikterne i Norge bodde, som hun sa.

Det ga en nærmest høytidelig stemning, og Olavas lengsel og ikke minst søken var til å føle på i musikken. Hun holdt ingenting igjen, men formidlet låtene så umiddelbart og spontant, at publikum automatisk ble sugd inn det hele. Det var som å få en følelse av noe større, gjennom hele konserten.

fantastisk nærvær

Men Ingrid Olava satt noen ord på det selv og.

– Det suser i trærne, det ligger mye musikk i det akkurat her, sa hun.

Dette det ble nevnt flere ganger. Og mens hun sang: – The wind is blowing, fra en ny låt «From up here», så hun opp, smilte, mens væromslaget var et faktum.

Og om «Lomnæsvise», som er så mye mer enn bare en trist: – Det er som om hver eneste sus i trærne ligger der for å gripe.

Det var kanskje det hun nettopp gjorde selv: Hun grep øyeblikket og var til stede i hvert eneste ord, og hver eneste strofe og melodilinje.

Mange høydepunkter

Hun fikk god drahjelp av de to musikerne. Erland Dahlen på trommer, en av Norges mest kreative perkusjonister, som ikke nøyer seg med et enkelt trommesett, men som har et helt arsenal av spennende rytmeinstrumenter rundt seg. Og Andreas Ulvo, som ikke bare spiller piano/keyboards, men lager magisk stemning på synthesizer.

Låtvalget var meget variert, men intensiteten bandt det hele sammen. Det var enormt med driv, slik som i «Won’t be silenced», særlig i trommene. Likeså var det mange kule effekter i synten, slik som i «Back to love». Ingrid Olavas stemme kledde mye, fra catchy, humoristisk jazz i «Jackie Kennedy», til Prøysenviser, med «Spelldåsen» som høydepunkt, med en sjelden innlevelse. Ingrid Olava viste seg som en meget begavet artist!

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.