Torsdag kveld var det konsert med Odd Nordstoga på Herredsvang Forsamlingshus i Romedal. Nordstoga er for tiden aktuell med singelen Mykje varme.

Salen ble fylt med 300 publikummere (utsolgt), der Nordstoga alene gjennomførte forestillingen.

Odd Nordstoga bør være et kjent navn for de fleste nå. Med en folkelig sjarm og singler som «Heim te mor» og «Frøken Franzen», blir ikke utfordringen å overbevise publikum om sin musikk, men heller å forsvare sine belter. Får han til dette?

Stor alene

Til et lydspor med arenaapplaus over høyttalerne, introduserer han seg selv som svigermors drøm. I det han stopper sporet brått bryter publikum ut i latter, og applauderer. Stemningen er satt. Med humor, sjarm og en seriøs undertone drar han oss igjennom både barndommen og artistkarrieren på en og en halv time.

lekre detaljer

Scenen er fylt med glødepærer, båndspiller, gitarer, trekkspill og en svært selvsikker frontmann.

Han starter konserten med flere nyere låter. Blant annet låten «November», en kur han har funnet for å få oss ut av høstdepresjonen. Etter 45 minutter kommer trekkspillet fram og Herredsvang fylles med allsang.

Nordstoga avslutter med blant annet «Heim te mor» og sin tolkning av Lars Winnerbäcks låt «Om du lämnade mig nu».

mange ess i ermet

Hvis du fungerer som meg, leser du overskrifter, ser på bilder og eventuelt et terningkast før du leser teksten. Så da vet du sikkert svaret på spørsmålet jeg stilte i starten. Odd Nordstoga kan det han driver med, og han kan det godt. Han forsvarer sitt navn ved å trollbinde publikum fra første minutt. Jeg har ingenting å utsette på kveldens konsert, takk for en flott opplevelse.

Ny plate i 2018

Helt siden Nordstoga slo igjennom med plata «Luring» i 2004 har vi latt oss sjarmere. Det gjorde vi også i kveld. Odd Nordstoga er en produktiv mann. Til glede for mange kan vi på nettsiden lese at det er planer om ny plate allerede i 2018. Etter kveldens opplevelse gleder jeg meg stort til den.

Terningkast: 6

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.