Det ble ampert i vår da det kom fram at store nasjonale artister ikke fikk slippe til i Hamars nye kulturhus. Nå presenteres en meny med sterke navn og forestillinger, både august, i september, oktober og november. Det starter allerede i slutten av denne måneden med Levi Henriksen (25. august) på Litteraturscenen og med Teater Innlandets Alfred Hitchcocks elleville kriminalkomedie «The 39 Steps» (27. august).

Gleder seg til alt

– Hva jeg selv gleder meg aller mest til? Det er så mye, egentlig alt sammen, sier programansvarlig Mocci Ryen.

Hun ramser opp alt fra Guro von Germeten (4. september), som ved hjelp av sitt Prøysen-stipen nå presenterer sin nye album, Wenche Myhre (11. september), Ole Paus og Ketil Bjørnstad (18. september) med konsert i anledning albumet «Frolandia» – og «Blam! Actionkomedie» (26. september), en akrobatisk teaterform, teater forsterket med lydeffekter («Svart humor, vittig, tøft, fysisk, mye energi – spennende, noe vi ikke har sett før.» Mocci Ryen).

Teater Innlandet gir oss Hedda Gabler (27. september), Riksteatret og Helge Jordal kommer med «Førstereis» (1. oktober) – en gripende skildring av guttehjemsbarnet Martin som rømmer til sjøs.

Ekstra godbit

Leif Ove Andsnes er satt på plakaten 21. oktober, Kari Bremnes har sin turneringsåpning 28. oktober – og 31. oktober er det klart for Elvis-show med Vidar Busk. Stephen Ackles g Paal Flaata i anledning året Elvis ville fylt 80 år.

Som en ekstra godbit slipper i dag Mocci Ryen nyheten om at Manhattan Transfer er klare for Hamar kulturhus fredag 27. november.

Programansvarlig Mocci Ryen sier også at nysirkus er tilbake i kulturhuset, nå med svenske Cirkus Cirkør. Videre forteller hun at musikk fra hele verden fremdeles vil bli å høre i konsertserien «Hamar midt i væla». Nå med internasjonalt anerkjente Bassekou Kouyate (18. oktober/åpning internasjonal uke), med «maliblues på sitt beste».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.