Den klassiske julekonserten er i år tilbake på Hedmarken. I 2015 ble den forrige klassiske julekonserten arrangert i Vang kirke. I år sørger Mari Silje Samuelsen for å videreføre tradisjonen. Men siden sist har broren Håkon Samuelsen lagt celloen på hylla, og Mari Silje står for opplegget alene.

I stedet for Vang kirke, er det i år i Furnes kirke det skjer. Riktig nok er ikke Furnes kirke like stor som Vang kirke, og har rom for 454 tilhørere. Derfor kjøres det i år to konserter på sammen dag. Det betyr at det til sammen legges ut 908 billetter, og billettsalget starter torsdag ettermiddag.

– Jeg tror det kan bli enda mer intimt i Furnes, sier Mari Silje Samuelsen.

Stjernerekke

Nå er det også klart at det blir et skikkelig stjernegalleri som stiller i Furnes kirke 15. desember. To av dem er kjent fra tidligere klassiske julekonserter på Hedmarken. Sopranen Sylvia Schwartz deltok i Vang kirke både i 2006, 2011 og i 2013. «Sylvia Schwartz virket virkelig på hjemmebane», skrev HAs anmelder etter konserten i 2013, og det var hun da også.

Den russiske fiolinisten Kirill Troussov var med på samme konserten i 2006, og har også utviklet seg til stjernestatus.

– Han er min favoritt-fiolinist, sier Mari Silje Samuelsen.

Ensemblet New Ideas Chamber Orchestra (NICO) fra Vilnius er kjent for mange på våre trakter gjennom sin opptreden under Festspillene i Elverum. Nå blir det Furnes-besøk.

Et kor er også med denne gangen. The Voces8 Scholars er ifølge Mari Silje et av verdens ledende kor.

Lokale talenter

Et nytt innslag i den klassiske julekonserten er en masterclass der flere unge talenter fra Mjøsregionen skal trekkes inn. Disse inviteres til masterclass i forkant av konserten; det skjer i Prøysenhuset samme uka som konserten i Furnes kirke lørdag 15. desember. Blant annet skal Mari Silje stå for deler av undervisningen for masterclass-elevene, som i år er forbeholdt strykere og sangere med bakgrunn fra kulturskoler.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00