Regissør Henrik M. Dahlsbakken og fotograf Oskar Dahlsbakken er allerede kjente navn i norsk film. De siste dagene har hedmark-ungdommer i skolegården i Brumunddal ungdomsskole også fått være filmstjerner, både foran og bak kamera.

Manusgrunnmur har elevene laget fra Tryggve Andersen-tekster, inspirasjon har de hentet fra den populære NRK-serien «Skam», og hjelp har de fått av Dahlsbakken-brødrene, dokumentarfilmskaper Kristoffer Kumar, Frida Ånnevik og Eva Petershagen Åsbø.

Mye jobb

Ringsaker kommune står bak prosjektet, som er arrangert for tredje gang. Ti ungdommer fikk plass. De har jobbet fram to kortfilmer, som skal vises på storskjerm ute i Brumunddal 26. august.

– Helt ærlig, så var det kanskje litt kjedelig de første dagene, med tekstjobbing, og ... Og det er mye jobb, vi måtte ordne med skuespillere, skrive manus, lage alt – men jeg skjønner nå alt dette må til, sa regissør for en av filmene, Håvard Andreassen (15) fra Brøttum, som på siste dagen var svært fornøyd – både med prosjektet og lærerne.

– Det har vært viktig for oss å la ungdommene ha et eierskap til dette, og Oskar og Henrik har vært flinke til å gi elevene spørsmål istedenfor svar, sier Kristoffer Kumar.

Må velge

Skuespillere i den siste av kortfilmene som ble laget, Emilie Majormoen Birkebekk (16) fra Hamar Katedralskole og Sebastian Berstad (16) fra Ener, likte godt å jobbe med ekspertene. Og Sebastian fortalte at han kunne tenke seg en framtid innen film.

I filmen er de «Emilie» og «Lucas». Emilie kommer ny til en skole, og etter hvert må hun velge mellom å være en av «de kule» eller venn med «Lucas».

- Alle kommer til å hate meg, sier «Emilie».

- Ikke alle, sier «Lucas».

- Og ..., stopp!, sier regissør Håvard.

Og:

– Vi tar det en gang til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.