Billettsalget til Sting-konserten på Stortorget 6. august åpnet fredag morgen kl. 9. 7000 billetter ble revet vekk de første 25 minuttene. 

- Dette er helt vanvittig. Når er det under 1000 billetter igjen. Og det har skjedd på 25 minutter, sier kultursjef og presseansvarlig Morten Midtlien kl. 09:30.

- Dette er rett og slett bare vanvittig morsomt at publikum responderer sånn på denne konserten. Dette er over all forventning, og utrolig gledelig, sier Midtlien. 

Kl. 09:55 meldte arrangørene at det var under 700 billetter igjen. Klokken 11, to og en halv time etter billettslipp, var konserten utsolgt. 

Budsjettet for konserten ligger i overkant av 5 millioner kroner, og det er kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og bookingbyrået Venues som står som arrangører. Prisen er 830 kroner billetten, hvorav 795 kroner går til arrangørene. Det betyr at de fire samarbeidspartnerne har sikret seg 6,36 millioner kroner i rene billettinntekter.

Det ble opprinnelig satt en 18-års-grense for konserten, men på torsdag snudde arrangørene og åpnet for fri aldersgrense.

Åpner for å legge ut flere billetter

Midtlien har tidligere uttalt at torget tåler mellom 10.000 og 12.000 personer, og at begrensningen på 8.000 er satt for at arrangørene skulle forsikre seg om at alle publikummere får en god opplevelse, men at det kan bli å øke kapasiteten ved en senere anledning. Nå som billettene er solgt forteller Midtlien at muligheten for ekstrabilletter vil bli diskutert av arrangørene.

- Det vil selvfølgelig helt klart bli et tema. Det er ikke utenkelig at vi skal «touche» den problemstilling, men per nå forholder vi oss til at prosjektet vårt er utsolgt, sier Midtlien.

LES OGSÅ: STING SAMLER KULTURLIVET

LES OGSÅ: DEN STØRSTE TIL ALLE TIDER - ELLER

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.