Med låten "Fragile" takket Sting for seg etter halvannen times hitparade, som HAs anmelder kaller konserten.

Igjen på torget stod 8.000 personer og jublet i sommernatta.

- Dette var en meget bra sanseopplevelse, rett og slett. Helt renska for alt som har med stash å gjøre, bare en ren musikkopplevelse, som var en nytelse, sier Marit Sandnes.

-  Dette var en av de beste Sting-konsertene i Norge, sier Brit Berge.

- Her var det ekstremt bra lyd, legger hun til.

- Og det var veldig moro at Stings sønn var med og varma opp og kora pappaen sin. Han er faktisk prikk lik pappaen sin, sier Trine Hagen.

-  Det er betryggende at musikken kommer til å leve videre. Jeg likte det sønnen presenterte. Det må jeg si, sier Sandnes. 

SE VIDEO FRA DE TO FØRSTE LÅTENE HER!

Ordføreren vil ha mer

Konsertgeneral og Hamars kultursjef Morten Midtlien entret scenen etter oppvarmer Joe Sumners drøyt tjue minutter i rampelyset.

- Kommer dere tilbake hit neste år? ropte kultursjefen ut i folkemengden, og fikk et overdøvende ja til svare fra de 8.000 publikummerne.

- Vi setter igang med evalueringen på mandag, svarer Midtlien til Hamar Arbeiderblad på spørsmålet om kommunene planlegger å gjenta bragden.

Hamar-ordfører Einar Busterud er litt klarere i sin sak.

- Her blir den en verdensartist neste år også, sier han bastant etter konserten.

- Dette er strålende. Du ser at torget er ideelt til denne typen konserter, og crewet til Sting er kjempefornøyd, og Live Nation, teknisk ansvarlige i Norge, er kjempefornøyde, sier Busterud.

At det var folketomt i selve fontenen bet seg også fast hos ordføreren. 

- Dette er et uutnyttet område. Har kan du i hvert fall ha 2.000 til, uten problemer, sier Busterud.

Løten vil være med på leken

Et minutt på ni tordnet det løs fra anlegget, og Sting gikk rett på sak med The Police-hiten "Every breath you take", til stormende jubel fra torget.

- Dette var fantastisk bra! Jeg er blant dem som mener han ikke har gjort noe spennende siden 1987, men kvelden i kveld har vært helt magisk, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth.

- Sting er en utrolig bra artist, og det er et utrolig godt sammensatt band. Og publikum er helt fantastiske. Jeg er veldig stolt av at hamarregionen får til dette her. «Dette må vi gjøre mer av» sa jeg høyt i stad, og Nils (Røhne, ordfører i Stange) spurte meg om Løten skal være med neste gang. Da skal vi kanskje være med, ler Lilleøkseth.

– Dette skaper stolthet, entusiasme og glede, sier Lilleøkseth.

GLITRET PÅ SCENEN I DANMARK I GÅR

64-årige Gordon Matthew Thomas Sumner, som Sting egentlig heter, gjorde også stor suksess under gårsdagens konsert i Skanderborg i Danmark. Extrabladets anmelder mente briten leverte en gjennommusikalsk, uimotståelig forestilling. «Sting boblede av nærvær og musikalsk overskudd, så det var en fryd at overvære» skriver anmelderen, som trillet terningkast fem på opplevelsen.  

Over 7000 på Stortorget

Da inngangsportene i Kirkegata åpnet kl. 18 lørdag ettermiddag stod et hundretalls mennesker i kø. De første publikummerne spurtet ned og sikret seg plasser lengst framme ved scenekanten, og sitteplassene rundt fontene og ved benkene på andre siden av torget fylte seg fort opp. Da klokka var 19:00 kunne kultursjef Morten Midtlien meddele at 3000 publikummere hadde ankommet så langt. Regnet som falt over torget i hele ettermiddag ga seg også, og da klokka passerte 20 kunne man telle 4.800 tilskuere på torget.Ved 21-tiden begynte torget å nærme seg fullt, og arrangørene kunne melde om at drøyt 7.000 har kommet seg inn i tide til førstelåten. Det var solgt totalt 8.000 billetter til kveldens konsert. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00