Med hele to utsolgte konserter var det mange som lot seg lokke til den perfekte julestemningen i helgen. Det er ingen tvil at dette er et proft kor på toppnivå, med et helstøpt show fra begynnelsen til slutt. Et show hvor låtene flyter sømløst over i hverandre, med gode arrangementer, et solid band, og 17 enestående sangere som skinner hver og en. Lyden var på topp i Flagstad-salen, og lyssettingen støttet godt opp under låtene.

litt tamt

Det er likevel en viss fare at det hele kan bli for glatt og polert, særlig når repertoaret blir kun rettet mot jul. Selv om koret engasjerte, var applausen på slutten alt for tam. Det kan hende at det den salige julestemningen hadde tatt overhånd. Men det kan også tenkes at showet som helhet manglet det lille ekstra. Et gospelkor skal svinge, og skal gjerne ha en god del trøkk. Og det lar seg ikke alltid kombinere med jul, i hvert fall ikke denne gangen. Denne julekonserten var mer av det stilferdige slaget, med gode og velmente smil, men uten den stormende gleden.

Musikalske høydepunkter

Konserten hadde likevel mange høydepunkter, takket være gode arrangementer og ikke minst gode solister. Totningen Hans Esben Gihle sjarmerte flere ganger og holdt lite tilbake, også da han snakket humoristisk om sine uteblivende juleforberedelser.

To gospelsanger fra den kommende musikalen «Messiah», skrevet av dirigenten Tore Aas, var lovende. Temaet fra Händels «Messias» var flettet inn på en elegant måte, og viste igjen hvilken god komponist han er. Flere gospellåter fulgte, og koret fikk med publikum i rytmisk klapping. Fra her av kunne konserten ha løftet seg, men istedenfor ble det hele roet ned med salmer i en lettere, svingende drakt og en amerikansk julemedley.

«Mitt hjerte alltid vanker» ble stilig utført som en slags slowrock, med Gihle som glitrende solist, men med en gitarsolo som ikke helt var verdt lyskastere, i det altfor lave toneleie.

rolig og forutsigbar slutt

Koret avsluttet med høytlesning av juleevangeliet, akkompagnert av nynning, etterfulgt av «O helga natt» med solist Harald Aune Skorpen. Med allsang på «Deilig er jorden» klarte heller ikke Oslo Gospel Choir å skille seg ut fra mengden, men salig ble det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.