HAMAR
- Dette her har vi gledet oss til lenge. Det blir så bra, gliste Morten Haug.
Monsterman, som i fjor høst tronet høyt på Urørts spillelister, har brukt vinteren på å finpusse debutplata «Elektrisk». Konserten på Seb's Hotel var første gang en de framførte låtmaterialet fra skiva live, og en ting er i hvert fall sikkert; dette var jaggu moro!

Hardt, tøft og norsk

Først av alt; Monsterman har valgt å skrive låttekstene på norsk. Og det er bra. Sinnssykt bra! Fritt for dårlig engelskuttale og grammatiske bommerter omfavner de morsmålet sitt. Gitarist, vokalist og låtskriver Morten Haug har gjort en fabelaktig jobb med lyrikken, og undertegnede håper inderlig at flere rockeband forstår hvor genuint det høres ut når vokalisten bruker sitt eget språk for å formidle budskapet.

Kule komposisjoner

Monstertrioen Markus Vollan, Lars Engstad og Haug hadde tatt med seg gitarist Tore Langberg Larsen og pianist og korist Tove Brovold Vasaasen for å komplettere live-segmentet.
Sjangermessig hører de hjemme et sted mellom hardrock og blues, men det er også et snev av stonerrock i komposisjonene.
Gitarriffene og rytmeseksjonene er nokså tunge, men lydbildet blir aldri grøtete. Melodilinjene til Haug flyter lett oppå Larsens metallplukking, og det er hele tiden en fin balanse i lydbildet.
«Lille Pike», den litt roligere «Fritt Liv», og ikke minst «Mastodonten», som har ligget ute på nettet en god stund, var høydepunktene i en set-liste som strengt tatt kun besto av topper.

FORNØYD PUBLIKUM

En av de nyfikne publikummerne var Petter Hagen Karlsen.
-Dette var en fantastisk bra konsert. Jeg har hørt på dem en god stund, og synes det nye materialet er veldig bra.
Musikerkollega Magnus Mikkelsen Hoel er også imponert.
- De er kjempedyktige musikere, og de har et ordentlig bra samspill. Det er dessuten kult at de synger på norsk. Det blir en egen sjarm over det hele. Ordentlig rått!
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00