Mellom 1.500 og 2.000 mennesker hadde tatt turen til Rudshøgda tirsdag midt på dagen for å overvære grunnsteinnedleggelsen og kulturprogrammet. Etter at en rekke utøvere hadde opptrådt på scenen, gikk alle opp til tomta der det nye huset skal stå.

I et gullfarget skrin som senere skal mures inn i det nye huset, ble flere gjenstander lagt ned. En av dem var programmet for Prøysenfestivalen. I tillegg bidro Elin Prøysen med å legge inn en førsteutgave av «Dørstokken heme», Prøysens debutbok fra 1946.   

SE:HAs bildegalleri fra Prøysenfestivalen

Fylkesråd Per-Gunnar Sveen la ned en utgave av Hamar Arbeiderblad fra den gangen planene for et nytt prøysenhus ble presentert. Mens Arthur Buchardt la ned tegningene til det nye huset.

 – Dette er en gledens dag for meg. Alf Prøysen var en stor kunstner, som ga oss både, dikt, skuespill og sanger, sa Stoltenberg.

I sin tale trakk han også fram Prøysens som verdiformidler.

 – Han kjempet for sosial rettferdighet, at alle var like mye verdt enten de var fattige eller rike, store eller små. Han bidro til å gi småkårsfolk stolthet, slik at de ikke lenger trengte stå med lua i handa, sier Stoltenberg. 

Avslutning 
Grunnsteinnedleggelsen skjedde på avslutningsdagen for årets Prøysen-festival og på 99-årsdagen for Alf Prøysens fødsel.

Huset skal stå ferdig til Alf Prøysens 100-årsdag neste år. Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til innholdet i Prøysenhuset og tilskudd til gjennomføring av neste års store jubileum.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.