Komiteen hadde et vanskelig valg da de måtte plukke ut fire sceneartister og fire billedkunstnere til fylkesmønstringen. På UKM Stange var det nemlig fullt hus og atten forskjellige innslag på programmet.

Varierte sjangere

På inngangsdøra til konsertsalen på Ottestad ungdomshus, henger en plansje med navnene på deltakerne, eller bandet deres, og hva slags kulturinnslag vedkommende skal opptre med. På UKM Stange var det kun musikalske innslag, unntatt en film laget av Martin Broen Åsen. Sjangrene varierte fra popmusikk på den ene siden, til instrumentalmusikk, ballader, kor og metal på den andre siden. Skalaen på variasjon sjangermessig var altså som forskjellen på en gradestokk i syden og Sibir, så det var jo spennende.

Innslag

Simen Østberg er 13 år, og spilte sin selvskrevne låt «Sunrise» under mønstringen.

-Jeg skal spille piano. Det har jeg drevet med i fem år. Jeg var med på UKM i fjor også, og jeg syntes det var så gøy!

Publikum lot seg imponere av Østbergs flittige fingre og øre for komposisjon. Den fulle salen satt helt knyst og lyttet til musikken.

Etter pianisten var det metalbandet The Rottentots sin tur, og overgangen fra klassisk piano til «Inflicted» av Max Cavalera – covra av The Rottentots.

-We are The Rottentots, are you ready for some rock n’ roll? brøler trommeslager Toni Torrado Koslowski, før de to brødrene spiller så den ene gitarstrengen røk.

Det var mye spille og sang-glede blant de påmeldte.

-Vi vil bare rocke som f%#! og ha det gøy, forteller Chris Furulund (16) fra Vallset, som spiller bass i bandet Gene Failure.

Videre til fylkesmønstring

Etter at mange ungdommer hadde fått prøvd seg på scena og flere hadde utstilling utenfor, kom The Rottentots, Litt av hårt, Michelle Schmidt og Amalie Brendemo videre innenfor scenekunst, og Elsa Kippersund, Kasper Karlsen, Jasmin Melby og Mina Kristiansen videre innenfor billedkunst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.