Jazzentusiaster og andre interesserte fikk en aften spekket med gamle og nye jazz-standards fredag.
Hanne Boel og trioen hadde satt sammen en repertoarliste med variert, men likevel beslektet innhold.
- Vi har plukket sanger som har det til felles at vi har lyst til å spille dem for dere, innledet Hanne Boel opptredenen.
Gamle og nye standards, kaller hun det. Jazzens coverlåter. Forskjellen er ikke større enn at standards klinger positivt, mens coverlåter har noe litt andrerangs over seg.
Det var så visst ikke andrerangs det de rundt 400 frammøtte i Hamarhallen fikk høre, for Hanne Boel kan knepene for å gjøre andres materiale til sitt eget.
Sangerinnen og trioen åpnet med Leonard Cohen, og det var en flott versjon av A Thousand Kisses Deep salen fikk høre. Hanne Boel har en sterk vokal. Det ene sekundet nesten peser hun inn i mikrofonen, det neste er det vibrato for alle pengene.
Hun er mest kjent for sin soulpregede musikk, men etter omtrent å ha gitt opp musikkarrieren, har hun vendt tilbake til jazzen. Det er nedpå og nært, melankolsk og litt sårt, og veldig, veldig vakker.
For et år siden slapp hun albumet I Think It's Going To Rain, ganske ulikt det hun tidligere har gjort. For kort tid siden kom oppfølgeren The Shining of Things, som har et mer jazzet uttrykk. Det var denne plata publikum fikk oppleve deler av fredag kveld.
Sangerinnen gjør noe magisk med musikken. Hun heller litt Boelsk tryllestøv over låtene, og gjør dem til sine egne. Hun tar med seg det beste fra den klassiske jazzen inn i de moderne standardene, som hun kaller de nyere låtene hun covrer.
- Jeg har et ønske om å gjøre andres musikk, og gi det et uttrykk som er mitt. Med denne jazztrioen er det høyt under taket, sa Boel til HA etter konserten.
Det hjelper godt å ha med tre ut i fingerspissene dyktige musikere, og i løpet av konserten var det plass til mange instrumentaldeler. Særlig pianist Nikolaj Hiss bemerket seg med noen raffe solopartier.
Konserten ble holdt i Hamarhallen (Scandic Arena), og lyden var upåklagelig. I naborommet, Scandic Scene, pleier musikken å smelle mellom murveggene, og messehallen viste seg å være et langt bedre alternativ. Hanne Boel og trioen var selv spente på hvordan konserten ville bli da de så spillestedet.
- Det var ikke noen helt vanlig sal, men jeg synes det gikk riktig fint, sa Boel etter opptredenen.
- Det synes jeg også, kommenterte bassist Nicolai Monch-Hansen, og ba med et smil om munnen om å bli sitert på nettopp dét.
Det er slett ikke første gang den danske 53-åringen gjester Hamar, men denne gangen var det ikke lange Hamar-oppholdet musikerne fikk. De kom noen timer før konsert, og setter kursen hjem igjen i dag, lørdag.
Selv om kvaliteten var høy, ble konserten noe ensformig. Uten ett eneste sprell i løpet av godt over halvannen time, ventet publikum på noe nytt. Det er sjelden noe godt tegn når flere titalls publikummere stikker av før ekstranummeret, men vi velger å tro at de tenkte konserten var slutt.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00