Når Domkoret reiser neste helg har de med seg et meget flott program, med kjente og kjære norske korverk. De presenterte det i domkirken søndag, og viste seg å være ganske godt forberedt. Med både verk av blant andre Sommero, Nystedt, Kverno og Grieg og vil de representere Norge på en verdig måte.

stor Utvikling

Koret har utviklet seg mye under musikalsk ledelse av dirigent Trond Våge. Det merkes særlig godt når det gjelder dynamikken, og mange av verkene hadde en god energi og flyt. Våge krever en del av sangerne, slik som i «The Ground» av Ola Gjeilo. Her var det deilig legato-sang, og Våge dro ut avslutningen med en lang «Pacem», som ga en nydelig effekt.

Det er godt å høre at koret også synger ut, og fyller kirken med sin godklang. Mot slutten av konserten ble det likevel vel litt mye trøkk i både Nystedts «Syng and Rejoice»og den vakre salmen «Se solens skjønne lys og prakt». Kanskje koristene var slitne, for det ble til dels noe ukontrollert og nærmest skrikaktig sang da de måtte dra til. På samme måte fikk solisten Hane Helene Hernæs en utfordring, og måtte vente helt til slutten for å gjennomføre sitt parti på «I Himmelen».

Lite publikumskontakt

Selv om koret musikalsk sett har løftet seg betraktelig, har de en del å gå på når det gjelder innlevelsen. Det er stort sett vakkert å høre på, men lite spennende å se på, for det mangler publikumskontakt. Forhåpentlig blir neste det steget at notene legges bort under konserten, slik at koristene kan konsentrere seg om formidling av tekst.

Det ble spesielt synlig under urframførelsen av Bjørn Sverre Kristensens «Du høie fryd». De fire satsene for orgel ga virkelig uttrykk for stemningen i folketonen, mens korarrangementene imellom ble rett og slett flate. Her burde koret la seg inspirere av det særdeles flotte orgelspillet av Gudbrand Aasen, og gi verket det løftet som det fortjener.

Aasen skal forresten være med til Berlin, og kommer garantert til å frelse alle med sin tolkning av Sløgedals «Å hvor salig det skal blive». Som eneste norske kor ønskes Domkoret en god tur!

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.