Å drive et tre etasjers restauranthus i Hamar sentrum har vist seg å være problematisk. Etter ni år med røde tall ser lokalets eier Tema Eiendom AS på mulighetene for å dele opp lokalet.
- Etter avisoppslaget ble kjent har vi hatt en rekke henvendelser fra både seriøse og mindre seriøse aktører, forteller Reiner Seljeskog, administrerende direktør i Tema Eiendom AS.
- Akkurat nå er jeg på veg et sted i landet for å møte en seriøs aktør som har meldt sin interesse.
Hafjell Plus kjøpte i 2007 Stallgården sammen med Lundegården Drift AS. Restauranthuset hadde ikke hatt overskudd siden 2002. Høsten 2008 trakk Jon Lunke i Lundegården seg som eier, og i mars 2009 ga Hafjell Plus opp og begjærte seg selv konkurs. 30 ansatte mistet jobben og Stallgården hadde en samlet gjeld på 5 millioner kroner.
I mai 2009 åpnet Jan Tonny Pettersen dørene på nytt, og innen desember samme året var hele 40 personer ansatt. I mars i år var det kun 12 ansatte igjen i bedriften, og mandag 20. juni gikk Pettersen selv til skifteretten og begjærte Stallgården Mat og Vinhus AS konkurs.
Nå vurderer eierne å splitte opp bygningen.
- Det har vist seg å være utfordrende å drive lokalet som et treetasjes restauranthus. Kan det bli aktuelt å dele opp bygningen til næringslokaler og leiligheter?
- Ja, absolutt. Vi ser på flere variasjoner og ønsker å bruke nødvendig tid på å skape en plattform for en videre drift som er langsiktig, forteller Seljeskog, og avslører at bygget meget mulig vil huse et spisested, i hvert fall i deler av lokalet.
- Vår målsetting er at bygget ikke står tomt. Vi har gjennomført en rask oppløsning av boet, og bygningen står klar til å flytte inn i. Det vil selvsagt ta litt tid med praktiske ting som skjenkebevilling og sånn, forteller Reinert.
Han synes det er synd at Pettersen ikke fikk støtte til å bære Stallgården videre.
- Vi må nå se på andre konsepter. Stallgården har alltid vært en pulserende oase i bylivet, og bør virkelig være åpent i sommerhalvåret.
Randi Strømbu ble innsatt som daglig leder for Stallgården AS i januar i år. Hun forlot stillingen en måned før Pettersen begjærte konkurs. Strømbu forstår Tema Eiendom sine spekulasjoner om å dele opp eiendommen. - Det var absolutt krevende å drive et treetasjes restauranthus i Hamar. Å begrense restaurantdelen til en etasje er helt klart verdt et forsøk, mener Strømbu og legger til: - Jeg håper virkelig at de får til noe der!
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00