Fredag sto en gråtkvalt Reidar Gundersen (40) fram på VG, NRK og TV 2 og fortalte om hvordan han, som Edvartsens assistentdommer, følte han hadde blitt krenket og mobbet av Hamar-dommeren da de dømte i samme team i 2014 og 2015.

Støtte

Leder i Hamar IL Fotball, Rune Stenberg, vil ikke kappe hodet av Edvartsen etter avsløringen.

– Dette er en vanskelig situasjon for vår dommer Svein-Erik Edvartsen, men vi som klubb støtter Svein-Erik  og stiller opp for han.

Da Gundersen fortalte sin historie fredag, raste folk mot Edvartsen på sosiale medier.

– Skjønner du at folk reagerer på ordbruken i meldingene fra Edvartsen?

– Det er ikke noe tvil om at den korrespondansen er uheldig. Men vi vet jo lite eller ingenting om hva som har gått den andre veien til Svein-Erik fra andre dommerkolleger, for det sier ikke saken så mye om, sier han.

HER kan du lese hva HAs sportsredaktør skrev om saken i en kommentar for tre uker siden.

Maktmisbruk

Da Stenberg snakket med VG 20. april, sa han følgende om situasjonen mellom dommersjef Terje Hauge og Edvartsen:

– Dette synes vi er maktmisbruk. Jeg bryr meg om Svein-Erik fordi han har vært en del av klubben vår siden han begynte som en meget ivrig dommer da han var 14 år. Han er det nærmeste vi har en toppidrettsutøver i Hamar IL, og da er det frustrerende å se at han blir behandlet slik som dette.

– Mener du fortsatt at Edvartsen er utsatt for maktmisbruk?

– Saken er blitt litt ensidig framstilt, og utspillene i media den siste tiden mot vår dommer Svein-Erik virker litt for godt samkjørt til at det er helt tilfeldig.

– Jeg har minner om tandoori- og kebabdommer. Og det synes jeg er greit å ta med i det store bildet. Svein-Erik har fått sin del opp gjennom, han. Men det virker ikke å være så mange som tenker på det nå, sier han.

røft miljø

Gundersen viste fram meldinger der Edvartsen kom med flere stikk og hard kritikk av ham.

Stenberg føler seg ikke sikker på at hele sannheten er kommet fram.

– Vi synes det er rart at denne kritikken av Svein-Erik som nå omtales ikke har kommet fram tidligere, avslutter han.

Konflikten mellom Edvartsen og Hauge tok fyr da Svein Oddvar Moen, dommeren som er rangert høyest av samtlige norske fotballdommere, valgte Frank Andås, som dømte i teamet til Edvartsen, inn i sitt eget.

Edvartsen, rangert som nummer to, trodde da han kunne velge fritt. Men det fikk han ikke. Og siden har konflikten eskalert i media.

Edvartsen har ikke besvart HAs forsøk på å nå ham.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00