I jubileumsåret for Henrik Ibsens Peer Gynt tas stykket inn i spillalderen ved hjelp av Sarepta studio, Encircle games og Progress Interactive, tre selskaper i Hamar Game Collective.

– kjedelig å lese stykket

Det er Peer Gynt AS som står bak. Selskapet fra Nord-Fron har gjennom mange år hatt stor suksess med å oppføre Henrik Ibsen sitt mest kjente verk på teaterscenen ved Gålåvatnet.

– Mange synes nok at Peer Gynt var veldig kjedelig da de leste stykket på skolen, sier May Britt Støve, utviklingsansvarlig i Peer Gynt AS.

Dataspillet blir et viktig virkemiddel for å dra nye generasjoner inn i den 150 år gamle historien, mener Støve, som tror spillet de nå utvikler vil gjøre det lettere for lærerne å ta Peer inn i klasserommet.

– For at elevene skal oppleve Ibsens tekster som relevante, må de være aktuelle. Det bidrar dataspillet til. Her vil elevene oppleve at det som skjer i Peer Gynt faktisk omhandler dem selv og deres eget liv. Vi kan lære mye om livsmestring av Ibsen, sier hun.

– Vanskelig karakter

Sarepta har forberedt seg på jobben gjennom workshops med Peer Gynt AS, video av forestillingen ved Gålåvatnet og ved å lese stykket.

– Det har vært veldig vanskelig å skulle jobbe med en karakter som Peer. Hovedkarakteren skal jo helst være sympatisk, men han blir i stykket om til en person som man gjennom stykket får mindre og mindre medynk for, sier daglig leder i Sarepta, Catharina Bøhler.

– For oss handler denne type spillutvikling om å tolke tematikk, handling og følelser. Så lenge man finner kjernen, kan man lage spill om hvilken som helst tematikk. Og det er mye god og dagsaktuell tematikk i Peer Gynt som vi mener kan relateres til ungdom i dag, sier hun.

– Spill handler om læring, alt man gjør i spill er å lære noe. Jeg tror ikke dette er noe man innser, men teorien rundt god spilldesign handler om hvordan man klarer å lære spilleren til å mestre spillet, uten at spilleren selv innser at det skjer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.