Festplassenes historie på Hedmarken interesserer mange. Fra 50-årene og i flere tiår framover hadde ungdommen sine møtesteder på steder som Festplassen i Vallset, Aslasletta i Brumunddal, Brandsrudsletta i Romedal, Kynnbrua i Våler og altså Fløta på Ådalsbruk.

Fløta-samling

Den som har best oversikt over det som skjedde spesielt på Fløta, er Ulf Michaelsen, som vokste opp like i nærheten. Faren var kasserer i arrangementskomiteen. Selv er Ulf født i 1956 og var for ung til å komme inn, men den åtte år eldre broren var gammel nok.

De senere årene har Ulf Michaelsen samlet masse stoff om det som skjedde på Fløta. Blant annet har han utarbeidet en komplett oversikt over bandene som spilte der fra 1964 til 1970. Tidligere har han utgitt en artikkel om Fløta i Løten historielags årbok «Lautin». Men han har som mål å utgi historien om festplassen på Fløta i bokform.

– Jeg husker det var noe stort det som skjedde der, sier han.

– Og jeg husker fortsatt hvordan det var som det gikk et sus over hele bygda da Pussycats kom med sin toetasjes røde London-buss.

Spencer Davis Group

Blant de dramatiske kveldene på Fløta, var den gangen i juli 1966 at Spencer Davis Grop kom på besøk. Det var satt opp ni busser fra Hamar til Fløta. En av dem som var til stede, var Stig Holden fra Hamar.

– Det må ha vært flere tusen der, sier han. – Stemningen ble snart så høy at folk bare tøt inn på scenen.

Ifølge en artikkel i HA om det som skjedde, ble en av musikernes ledsagere slått ned da han prøvde å holde igjen. Politi og vakter hadde sin fulle hyre med å demme opp for presset fra massene.

Da, midt i «Georgia on my mind», ga bandet følgende klare beskjed: Når publikum selv overtar scenen, har vi ingenting her å gjøre. Resolutt gikk musikerne av scenen, fikk med honoraret i en plastpose, slengte seg i bilene og kom aldri mer til Løten.

Men det er nok aldri blitt glemt av dem som var der.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.