Rundt 150 publikummere var til stede da Kvakne Musikklag, eller The Songs som de virkelig heter tok til scenen i teltet på Tjuvholmen Kro fredag kveld. Etter at musikklaget hadde spilt åpningslåten tredde Bjørn Kleiven, forkledd som Hallvar Syversen inn i teltet og stilte seg foran kameraet som var satt opp bakerst i teltet. Syversen var ikledd sin vante strikkejakke, men fredag hadde han også ikledd seg shorts.

Showet bød på flere av Kleiven s karakterer, deriblant odelsjomfrua Gufrid, den evige korpsaspiranten Bendik Stuttfot og trim og outfitguruen Briggs Antonio Stratton. Sistnevnte fikk hele teltet til å reise seg for å være med på en runde «Hode, skulder, kne og tå, ræv og tå.»

Tvers igjennom festlig

Å være tilskuer på «Sommergla’skap» kan beskrives som en svært festlig affære. Helt ifra første replikk til siste sangstrofe satt latteren løst blant de om lag 150 oppmøtte fredag kveld. Det er tydelig at dette showet ikke har noe bestemt manus, men det nyter det godt av. Vitsene som serveres fra scenen er tilpasset publikum, og av og til så er vitsene så morsomme at til og med Kleiven selv sliter med å holde igjen latteren. Gøy er det spesielt når det vistes om dagsaktuelle temaer, slik som NRK-streiken. Det poengteres gang på gang at den tidligere NRK-mannen Erik Wold ikke skulle ha vært på showet fordi han heller burde streike. En enkel vits, men dog en svært effektiv en i dette showet.

gjester fra politikken

Showet på fredag hadde to gjester, begge ifra politikken. Ordfører Anita Ihle Steen fra Ringsaker fikk lov til å synge Alf Prøysens «Jørgen hattemaker», mens stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl fra Finnskogen fikk i utfordring å snakke på sin egen dialekt.

«Sommergla’skap» med Bjørn Kleiven og Erik Wold er et av sommerens show som absolutt er å anbefale. De oppmøtte fredag kveld fikk i alle fall en opplevelse de sent kommer til å glemme. Latteren satt løst, og det var antydning til latterkrampe igjennom hele showet.

Etter en og en halv time på scenen takket de på scenen for seg, og sendte et smilende publikum hjem.

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00