Lørdag kveld fikk Hamar et hyggelig besøk av de amerikanske karene i The Fabulous Thunderbirds, og de sørget for vaskekte americana- musikk fra scenen på Gregers. Bandet startet opp som et blues- rock band i 1974, og i dag er det kun Kim Wilson som er igjen fra originalbesetningen. The Fabulous Thunderbirds kan dermed feire 40- års jubileum til neste år, men kvaliteten er fremdeles skyhøy selv om et par av medlemmene har begynt å dra på årene. De amerikanske veteranene leverte nemlig et bunnsolid show lørdag kveld.

150 i salen

De har gitt ut til sammen 13 album siden oppstarten på 70- tallet, og er i dag aktuelle med den ferske plata «On The Verge». Vi fikk dermed et show som inneholdt bade eldre og nyere låter. Gregers var ikke akkurat fylt til randen av folk, men det var allikevel en god del mennesker som hadde tatt turen. Rundt 150 var til stede da det amerikanske bandet ankom scenen, og det må sies å være helt greit selv om man aller helst skulle sett at amerikanerne ble møtt av en stappfull sal. The Fabulous Thunderbirds leverte uansett et voksent og bra show.
De var ikke spesielt pratsomme mellom låtene, men det var tydelig at de amerikanske legendene koste seg på scenen. De lot nemlig instrumentene stå for pratingen. Det smittet seg umiddelbart over på de frammøtte publikummerne, og selv om stemningen ikke akkurat sto i taket til å begynne med tok det seg kraftig opp etter hvert. Det tok heller ikke lang tid før noen danseglade publikummere våget seg ut på golvet, men hvis man skal noe å klage på etter lørdagens konsert må det være hamarsingenes småskuffende innsats fra salen.

Travel høst

Med en rekke soloer og et ekstranummer det luktet svidd av var ikke kvelden over før de frammøtte publikummerne hadde fått en god dose med amerikanske godbiter fra de legendariske musikerne. Det er allikevel ikke lenge til man får en ny mulighet til å oppleve musikklegender på Gregers. Snart kommer nemlig Fairport Convention til Hamar, og det burde bli nok et høydepunkt for musikkglade hamarsinger.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00