Henning Kvitnes kommer opp på scena i Kirsten Flagstad-salen etter en introduksjon. Han velger seg en gitar fra gitarstativet i det grønne scenelyset og starter kvelden i Hamar kulturhus med tittelsporet på den rykende ferske skiva hans. Nemlig «60 runder rundt sola».

Henning og bandet

Med seg på scenen i Hamar kulturhus, hadde Kvitnes følge av «Gutta i bandet», som bandet hans så fint og direkte heter. En spade er en spade.

Og disse gutta i bandet, de kan å spelle altså. Henning Kvitnes hadde et solid og godt band i ryggen, noe som løftet konserten betydelig og bidro til ekstra rockefot, imens Kvitnes strømma melodiene på kassegitaren sin.

De vanlige band-instrumentene var representert med trommer, gitar, bass, orgel og piano – keys. Men noen ekstra godbiter kunne bandet også friste med.

Freddy Holm spilte på diverse strengeinstrumenter som lap steel, mandolin, dobro, banjo og fiolin. Det var en fryd å høre han spille blues-licks på dobro og lap steel. Holm var bandets lille ekstra, som gjorde det hele enda mer interessant.

Henning & Gutta i bandet var en strålende kombinasjon.

Et blanda repertoar

På repertoaret sto det både gamle og nye låter for kvelden. Henning spilte for eksempel «Å elske noen» og «Svevende» – sistnevnte med skikkelig kult mandolinspill til.

Han dro også «Evig eies (kun et dårlig rykte)», etter å ha introdusert låta som «en gammal sang som jeg egentlig var drit lei av å spille». Den hadde visst fått en ny gnist allikevel, og publikum virket storfornøyd med låtvalget.

På den låta dro organist Jon-Willy Rydningen hånda nedover tangentene og markerte spranget inn i refrenget med kraft og sjel. Publikum fikk avslutte låta.

Godt samspill

Kontakten mellom scene og sal var sterk gjennom konserten. Henning Kvitnes var flink til å slå av en prat mellom låtene, enten det var fleip eller fakta han sydde overgangene mellom sangene sammen med.

Samspillet mellom Kvitnes og publikum var godt, og det bidro til at det ble en mer intim og personlig konsert, i den store salen.

Det ble en heidundrandes kveld for det fullsatte kulturhuset, med flott musikk og et vanntett show.

Henning Kvitnes & Gutta i bandet leverte solid og stålsikkert.

TERNINGKAST: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.