Søndag kveld kunne produsent Aage Aaberge rapportere at 33 land har kjøpt filmen etter visningene i Toronto i begynnelsen av september. Det skriver Aftenposten.

- Stort navn i Latin-Amerika

Blant annet har distributører i Spania, Tsjekkia, Belgia, Nederland, Luxembourg og nesten hele Latin-Amerika snappet opp visningsrettighetene. Tidligere har filmen fått distribusjon i Norden og Tyskland.

- Thor Heyerdahl er helt klart et stort navn i Latin-Amerika, og det er tydelig at historien har fenget filmoppkjøperne der, sier Aaberge til samme kilde.

I tillegg avventer fem store fildistributører i USA den engelske versjonen av filmen før de avgjør om også amerikanerne skal få norske oppdagere på lerretet. Det samme skjer i Storbritannia. Den engelske versjonen skal være klar om tre-fire uker.

På mest sett-liste

Den amerikanske filmen «Bourne Legacy» er blant filmene som får merke de norske filmene «Kon-Tiki» og «Tina & Bettina-The Movie»s dominans på norske kinoer. Sterkest er «Kon-Tiki», med hamarsing Anders Baasmo Christiansen på rollelisten.

Filmen passerte 700.000 solgte kinobilletter i helgen, og seiler opp som kandidat til å bli den tredje mest sette norske kinofilmen noensinne, bak «Flåklypa Grand Prix» (4,3 millioner) fra 1975 og «Max Manus» (1,16 millioner) fra 2008.

- Dersom det ikke skjer noe drastisk i løpet av kinohøsten har vi beregninger som viser at «Kon-Tiki» vil selge cirka 850.000 kinobilletter, før vi sender filmen ut på DVD-markedet før jul, sier produsenten til hovedstadsavisen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.