Søndag kveld kunne produsent Aage Aaberge rapportere at 33 land har kjøpt filmen etter visningene i Toronto i begynnelsen av september. Det skriver Aftenposten.

- Stort navn i Latin-Amerika

Blant annet har distributører i Spania, Tsjekkia, Belgia, Nederland, Luxembourg og nesten hele Latin-Amerika snappet opp visningsrettighetene. Tidligere har filmen fått distribusjon i Norden og Tyskland.

- Thor Heyerdahl er helt klart et stort navn i Latin-Amerika, og det er tydelig at historien har fenget filmoppkjøperne der, sier Aaberge til samme kilde.

I tillegg avventer fem store fildistributører i USA den engelske versjonen av filmen før de avgjør om også amerikanerne skal få norske oppdagere på lerretet. Det samme skjer i Storbritannia. Den engelske versjonen skal være klar om tre-fire uker.

På mest sett-liste

Den amerikanske filmen «Bourne Legacy» er blant filmene som får merke de norske filmene «Kon-Tiki» og «Tina & Bettina-The Movie»s dominans på norske kinoer. Sterkest er «Kon-Tiki», med hamarsing Anders Baasmo Christiansen på rollelisten.

Filmen passerte 700.000 solgte kinobilletter i helgen, og seiler opp som kandidat til å bli den tredje mest sette norske kinofilmen noensinne, bak «Flåklypa Grand Prix» (4,3 millioner) fra 1975 og «Max Manus» (1,16 millioner) fra 2008.

- Dersom det ikke skjer noe drastisk i løpet av kinohøsten har vi beregninger som viser at «Kon-Tiki» vil selge cirka 850.000 kinobilletter, før vi sender filmen ut på DVD-markedet før jul, sier produsenten til hovedstadsavisen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00