Sigmund Falch er bortimot ekte hedmarking, slik en blir når en vokser opp både i Romedal, Ottestad og Hamar, der han gikk på Ajer videregående skole. Nå er han bosatt på Kolbotn, har kjøpt hytte i Engerdal, og skrevet bok om han som hører hjemme i Tulleland.

side om side

Det største publikumet akkurat nå har han utvilsomt for situasjonskomedien «Side om side» på NRK. Nå er serien inne i sin sjette sesong, med Sigmund Falch som en av fem manusforfattere av det som kalles «Norges morsomste serie».

Og det slutter ikke med dette, for planene for sesong 7 er allerede lagt, til glede for alle som ikke kan få nok av familiene i nabolaget på Granli. Her er vi blitt kjent med familiene Pedersen, Kopperud Kvåle og Lerke/Helgesen, og de skal vi fortsette å omgås. Nå har serien et snitt på 1,2 millioner seere per episode.

LES OGSÅ: Rød løper for den Hamar-innspilte TV-serien «Helium»

rar suksess

En spesiell suksess i Sigmund Falchs produksjon, er humorbokseriene der gamle svart-hvitt fotografier presenteres med bildetekster på nynorsk som setter bildene i et absurd lys.

I fjor kom bok nummer ti med tittelen «Då far såg ei fin ei frå Kenya», som også rommet et utvalg fra tidligere bøker med «det beste fra 10 år med tull». I tillegg til bøkene har Falch også gitt ut en del julehefter med samme konsept, og i år har han samlet det beste av dem i boka «Han høyrer heime i Tulleland».

– I starten tenkte jeg det var veldig smalt, sier han.

Men nå har han solgt totalt 130.000 av bøkene i serien, og innser at det er bredt nok til å bli salgssuksess.

LES OGSÅ: Færre bruker penger på bøker

Edvin Eek kommer

Og nå er det klart for barnebokdebut. «Edvin Eek og Ordensmannen» handler om Ordensmannen som sitter dypt nede under Sydpolen og sørger for at verden er sånn noenlunde i balanse. At det er like mange oppoverbakker som nedoverbakker i verden, for eksempel.

Men en dag Edvin Eek er på vei hjem fra skolen, tar den svingete bakken aldri slutt. Noe er åpenbart gått skikkelig galt i Ordensmannens rike. Så Edvin tar på seg jobben.

– Det er ei humorbok, men jeg håper den er litt spennende innimellom, sier han.

– Og hvis en leter grundig, er det kanskje et lite grønt budskap i bunnen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.