Festivalen har presentert internasjonale, nasjonale og lokale artister fra starten i 2005. Senest sist vår, med toppartister som eksempelvis Ellen Andrea Wang i to band, Trio og GURLS, Christel Alsos, Dominic Miller, Ole Paus/Ketil Bjørnstad, LAVA og Adam Douglas.

LES OGSÅ: AnJazz-suksess

De to siste årene er festivalen støttet av Hamar kommune med 180.000,- hvert år. Søknaden om 450.000,- i støtte for neste år handler i stor grad om å styrke festivalen. 

Samarbeid

Her er noen av grepene festivalens ledelse, med Anja Katrine Tomter i spissen, ønsker å ta: 

Kurs og seminarer: Vil arrangere AnJazz-seminar hvert år, med eksempler på tema: «Hvordan kan de forskjellige miljøene inspirere hverandre og dra nytte av hverandres likheter og forskjeller? Hva kan vi få ut av å koble forskjellige miljøer sammen? Hva skal til for å gjøre Hamar til en permanent gullgruve for byens publikum?» Vil knytte til seg ressurspersoner både fra Hamar og landet for øvrig.  

AnJazz vil også invitere alle de som arrangerer festivaler i regionen til å delta i AnJazz-paraden – for sammen å synliggjøre seg.

Unge og eldre

Barn og ungdom. Og eldre: Jazzballong, konserttilbud til barnehagene, ønskes utvidet til også å gjelde barneskolene. Vil ha samarbeid med det nystartede Innlandets ungdomsjazzorkester. 

AnJazz ønsker også å tilby de eldre egne konserter på sine scener, men også reise ut/oppsøke de som ikke kan ta seg til festivalens egne scener.

Inkludering

Livsgledeprosjekt: Ønsker seg artister som gir barn og eldre en felles konsertopplevelse. Vil utvikle samarbeid med institusjoner for å gi tilbud til fengsler, asylmottak og helseinstitusjoner. Vil invitere barn og unge fra institusjoner og bofellesskap til å delta i/være tilhører på formiddagsprogrammet Jazzlørdag.

Festivalsjef Anja Katrine Tomter for AnJazz gjør oppmerksom på at planer/visjoner forutsetter at festivalen mottar den offentlige støtten det søkes om. 

Tidligere ble festivalstøtte behandlet politisk i Hamar kommune. Nå er tildeling av festivalstøtte for første gang delegert til rådmannen. Kultursjef i Hamar kommune Morten Midtlien opplyser at planen er å gjøre vedtak tidlig i november. 

Fakta

AnJazz

AnJazz, eller Hamar Jazzfestival, er en årlig jazzfestival på Hamar. Arrangert siden 2005. Oppkalt etter den som startet festivalen, Hamar-jenta Anja Katrine Tomter, som også er kjent som programleder for NRK. Arrangeres på våren - og hvert år presenteres kjente artister.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.