Hamar
- Tuller du? spurte Sofie tilbake, og Langaas måtte bekrefte på mail.
25-åringen har alltid vært stor fan av Pippi, og i barndommen kranglet hun og broren alltid om de skulle se på Emil eller Pippi.
- Og jeg vant som regel!
Sofie gleder seg stort til å spille den lille jenta som både er verdens sterkeste, har mange meninger og tør å stikke seg fram.
Responsen var enorm da Teater Innlandet søkte etter Pippi til det som skal bli neste års storsatsing. Hele 78 søkte, og etter en grundig vurdering falt valget på 16 verdige kandidater som fikk komme på audition 25. mai.
Jenter fra hele landet prøvde lykken, nivået var høyt, så her var det bare å gi gass.
Sofie beskriver auditionen som «en kul opplevelse». De måtte lære seg en komplisert dans, koreografert av Belinda Braza, synge Pippi-sanger og føre en dialog.
Mossejenta hadde en god følelse, men turte ikke håpe for mye.

Den beste

Teatersjef Langaas og regissør Arvid Ones har ambisjoner om å lage den beste Pippi-forestillingen noensinne, og satte kravene deretter:
- Vi jaktet en profesjonell skuespiller med danseerfaring, som også kunne synge. Sofie pekte seg raskt ut blant de fem beste. Hun er en god skuespiller med den rette utstrålingen. Hun mestrer å spille både tøff og sår, og kommer til å bli en Pippi vi vil digge! sier Langaas.
Sofie begynte å danse da hun var tre år, og har drevet med teater i Moss siden hun var tolv. Hun er utdannet ved musikkteaterlinja ved Bårdar Akademiet, og lever nå av å være skuespiller. Hun deltok i talentprogrammet Kjempesjansen på NRK i 2006, og fikk sitt gjennombrudd da hun vant TVNorges «Greaseskolen» i 2008, og fikk hovedrollen som Sandy i Grease. Da hadde hun to uker på seg før hun skulle stå på scenen foran 6.500 i Oslo Spektrum, men ble ikke nervøs på premièren av den grunn.
- Jeg koste meg jeg! sier hun.
Siden har hun spilt i Mamma Mia og i musikalen Spring Awakening på Oslo Nye. Da Lena Kristin Ellingsen ble syk et døgn før premièren tok hun sporty over hovedrollen, på ekte Pippi-vis. Slikt står det respekt av!
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.