De neste linjene kommer fra en avsender som har hatt lite (frivillig) omgang med sjangeren, men jeg er sikker på at eier du cowboystøvler og dertil egnet hatt vil du få lyst til å dra dem på deg og stikke ned på lokalet når du hører Anne Nørdstis siste plate.

Har du i tillegg små barn og en danse- eller livspartner som det har vært litt sånn «opp og ned med» gjennom åra, en hang til nostalgi (særlig tilbake til barndommen), og liker fest og moro, ja da er det nok flere sanger her å kjenne seg igjen i. Noen store forfattere er verken Nørdsti eller de andre som bidrar med tekst på plata, men innenfor sjangeren vil jeg tro de klarer seg bra. Nørdsti er ikke redd for å ta i bruk klisjeer, men baserer seg heller ikke utelukkende på dem, og hun drar inn mye fra sitt eget liv i sangene hun selv har bidratt på, noe som gir plata et personlig preg. Låten «Slå deg på brøstet» med norsk tekst av Roy Erik Hansen er en fin hyllest til omsorgsmennesker. Men tekstene er uansett ikke hovedsaken; det skal være mulig å svinge, riste av seg hverdagen og danse «klinedans» til dette. Og i den anledning vil nok særlig balladen «Kan jeg få et svar» gjøre susen, og flere par vil nok finne tilbake til hverandre på dansegulvet når Nørdsti synger: «Siste sjans, en siste dans, et siste kapittel står klart»? Melodiene kunne overraska litt, evt. mye, mer, men dette er ikke progrock, og hvis det fører til at tær blir tråkket på, er det kanskje best å følge oppskriften. Det burde Nørdsti med sin fartstid på vegen være bedre i stand til å bedømme enn de fleste.

Terning 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.