Med sorte forheng har Prøysenhuset virkelig lagt seg i selen for å holde den ferske utstillingen «Livets Runde» hemmelig for publikum, men gleder seg nå til å rive ned sperringene når dørene åpner for alle skuelystne i midten av juli. Daglig leder Hogne Moe fikk allikevel en liten generalvisning for et helt spesielt publikum allerede torsdag.

Debutanter

I tilknytning til utstillingen er det nemlig laget en novellefilm med unge, lokale skuespillere på rollelisten. Filmen har fått navnet «Marken», og er basert på Prøysens novelle med samme navn. Alle skuespillere med familie var torsdag invitert til å se resultatet for aller første gang, og for hovedrolleinnehaver Kaley Stratford (15) fra Brumunddal var det en spesiell opplevelse:

«Jeg har aldri gjort noe slik før, men ble interessert da de kom på skolen for å lete etter skuespillere, og nå vil jeg gjøre det mer!»

Medskuespiller Ellen Aamot Caspersen (17) fra Brøttum har endel erfaring fra før, men fikk se seg selv på stor skjerm for første gang:

«Det var veldig moro men også litt rart å se seg selv på kinolerettet, og det ble ganske annerledes enn jeg hadde sett for meg på forhånd»

Begge jentene og de andre som deltok i filmen var de aller første som fikk gå runden i den nye utstillingen.

ny regissør

Ute på tunet var det også aktivitet torsdag kveld, da skuespillerne fra årets Prøysenspel var samlet for en liten gjennomgang og for å kikke på omgivelsene. Ensembelet er en god blanding av nye og gamle, og et av målene til regidebutant Ane Skumsvoll er at alle skal få gjøre Prøysen på sin måte. Det til tross for at skuespillerene er hentet fra forskjellige kanter av landet, blant annet Hardanger og Trøndelag. Forestillingen har fått navnet «Livets Tombola», og handler om å håndtere livets skjebner. Skumsvoll lover at selv om hun utfordrer Prøysenstoffet både tekst- og dialektmessig, så er det også nok å kjenne igjen og nynne med på. Premiere på forestillingen er 18. juli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.