• POPULÆRT: Mark Knopfler i Vikingskipet solgte 8.472 billetter i 2013. Foto: Anders Grobstok Dalen
  • PRESSEKONFERANSE: Fredag formiddag ble neste års artist på Stortorget i Hamar presentert. Fra venstre: Erik Habberstad, næringssjef Stange, Morten Midtlien, kultursjef Hamar, Viggo Sundmoen, direktør HOA, Solbjørg Tveiten, kultursjef Stange og Espen Solheim Røhne i Venues. Foto: Remi Laakso

Konsertsuksessene på Stortorget i Hamar med både Sting og Elton John har gitt Hamar plass på det internasjonale selskapet Live Nations ti-på-topp-liste i Norge. Det har igjen gjort Vikingskipet til en arena for superstjerner. Planen nå er å ha et internasjonalt navn på plakaten for Stortorget sommerstid, og invitere en superstjerne til Vikingskipet en annen tid på året.

– Vi snuser litt på Vikingskipet, sier Espen Solheim Røhne i arrangørfirmaet Venues, som har hentet både Sting og Elton John til Hamar.

Når han sier «vi», så snakker han om seg selv, administrerende direktør i HOA (Hamar Olympiske Anlegg), Viggo Sundmoen og Live Nation.

Store navn

Vikingskipet har vært scenen for mange store artister; som Andrea Bocelli i 2005 (8.000 billetter), Sir Cliff Richard i 2007 (6.000 billetter), Beyoncé i 2007 (7.500 billetter), Stevie Wonder i 2008 (6.100 billetter), Santana i 2010 (6.500 billetter) – og ikke minst Mark Knopfler i 2013 (8.477 billetter).

Neste superstjerne til Hamar ble Sting i 2016. På Stortorget. Stappfullt. Elton John i år. Stappfullt. Og neste år A-ha. Og i medvinden frister det igjen å åpne dørene til Vikingskipet for konsertpublikumet.

Store tall

I går fortalte administrerende direktør i HOA, Viggo Sundmoen, at skipet var klarert for mellom 18.000 og 20.000 konsertbilletter. Det betyr også at billettinntektene kan fordobles sammenlignet med Stortorget (10.000 billetter selges) – og da snakker man også om større navn. Ed Sheeran? Robbie Williams? Rolling Stones? I går ble det snakket om pris i ti- og tjue millionersklassen for verdens aller største artistnavn. Noe som er umulig å tjene inn på en arena som Stortorget, men kanskje er det nå tiden for klodens aller største artister nettopp i Vikingskipet?

Når Espen Solheim Røhne snakker om konsertarrangørenes eliteserie, så snakker han om Oslo Spektrum, Telenor Arena, store scener i andre større byer i Norge, enkelte stadionanlegg – og nå altså Hamar.

Billettene til Elton John-konserten ble solgt på mindre en fem minutter. Tirsdag åpnes de digitale lukene for salg av A-ha-billetter. Arrangørene tror billettene selges, selv om konserten er på en tirsdag, 14. august 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.