• FIKK MEDFART: «Heia Flåklypa!» fikk hard medfart av Aftenpostens anmelder, men regissør Lars Erik Holter forteller at forestillingen er justert - og fungerer mye bedre når den nå er ute på turne.

Forestillingen «Heia Flåklypa!» fikk virkelig gjennomgå av anmelder Mona Levin i Aftenposten: «Påkostet, seig, ganske humørløs og dørgende kjedelig!»

- Det ble jo litt tungt den dagen, sier Lars Erik Holter.

Tok en prat

Han tok en kontaktet sjefen for Riksteatret, Tom Remlov, og de ble enige om å samle skuespillerne og de andre som var involvert i forestillingen for en prat.

- Det ble vel litt i overkant voldsomt, at hun slaktet det så gærent som hun gjorde, sier han i en kommentar til anmeldelsen.

- Det kan være å være en eller to detaljer i en forestilling som må justeres, og det ofte kan være nok å justere disse.

- Jeg kjente vel også at vi ikke hadde landet forestillingen ordentlig, men jeg så forestillingen igjen fem dager senere, på Tynset, og da hadde skuespillerne senket skuldrene – og det var blitt en helt annen forestilling.

Jubel på Tynset

- Det ble et hektisk prøveprogram de siste fjorten dagene før urpremieren i Nydalen i Oslo, vi oppdaget en del ting som måtte justeres – men fantastisk positive skuespillere og alle rundt forestillingen jobbet for å gjøre forandringene – og det ble bra.

- På Tynset fikk vi full jubel.

- Du har mottatt ros for ditt arbeid hele vegen, kan slakt også det også være en bra erfaring å ta med seg?

- Det var jo litt rart, men de fleste som driver med teater har vel opplevd dette, og som min gode kollega og pedagog Sigmund Sæverud har sagt det: «Å være skuespiller er å tåle å være dårlig.»

Det tok litt tid for regissør Holter å fordøye kritikken, men han er allerede tilbake på offensiven – både som lærer på kunsthøgskolen og som regissør.

Planen er å være tilbake med et nytt stykke neste år, men han vil vente med å røpe hva dette skal handle om.

Strålende

Vi sender en kjapp epost til informasjonssjef Mette Hægeland Blom med spørsmål om hvordan forestillingen mottas ute på den norske landevegen. Hun svarer:

«Det går helt strålende. Forestillingen får så godt som fulle hus de fleste steder. Interessen er stor, og forestillingen har fått spilt seg inn. Den var nok ikke helt ferdig da Oslo-kritikerne var på besøk.» Hun siterer blant annet Arbeidets rett; «Trampeklapp. God, gammeldags Flåklypa-stemning», Østlendingen; «Bravissimo Flåklypa! En flott teaterforestilling som anbefales på det sterkeste!» - og Hamar Arbeiderblad: «Trivelig gjensyn i Flåklypa».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00