– Riksteatret har det høyeste snittall for besøkende på sine forestillinger, og snittallet er 14.000 besøkende. Flåklypa solgte 19.500 billetter, sier informasjonsrådgiver Helge Rekdal ved Riksteatret.

– Forestillingen fikk en tøff start med harde kritikker. Vi du si at dette likevel endte som en suksess?

– Ja, «Heia Flåklypa!» ble godt besøkt, sier Helge Rekdal.

Han henter fram forestillingen «Pinocchio» (2015/2016) som sammenligning: – Den solgte drøyt 15.000 billetter.

Fæl start

Det ble en fæl start for gjengen som sto på scenen med «Heia Flåklypa!». Spesielt sved ørefiken fra Aftenpostens Mona Levin: «Påkostet, seig, ganske humørløs og dørgende kjedelig».

– Vi kan vel si at forestillingen kom litt skeivt ut fra hoppkanten, sier Helge Rekdal.

En av skuespillerne som satte seg på turnébussen var Peter Kippersund, som hadde rollen som «Emanuel Desperados» og «Meieribestyrer Olvar Kleppvold»: – Det er jo noe, da, å reise ut etter slakt. Men da gjelder det å samle seg og stå skulder mot skulder – og tenke: «nå må vi stå sammen og kjøre for fullt.»

Forestillingen ble justert; den ble strammet opp og pausen ble fjernet.

Bedre og bedre

– Forestillingen ble bedre og bedre, sier Peter Kippersund – som storkoste seg på turne med Riksteatret.

– Spesielt var stemningen i salen god i Finnmark, Troms og Nord-Trøndelag – og i en av lokalavisene sto det også at forestillingen var et godt innlegg i lokaliseringsdebatten, humrer Peter Kippersund.

– Og for din egen del, ga det mersmak? Kunne du tenke deg å dra på tur med Riksteatret igjen?

– Ja, absolutt. Og vi var en herlig gjeng.

For øyeblikket er Peter Kippersund og Turnékompaniet på turne med «Mullah Sigurd». Nå for ungdomsskoler og etter hvert videregående skoler i Telemark.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.