Stange kommune har gått inn i et tettere samarbeid med sentrumsforeningen i Stange. I tillegg har også konseptet rundt Kønnband blitt videreutviklet i løpet av det siste året, forteller kultursjef Solbjørg Tveiten.

– Ambisjonen for Kønnband er å involvere bredere og ha et tettere samarbeid med lokale aktører, som blant annet sentrumsforeningen. Ved å jobbe tettere sammen om å utvikle produkter og opplevelser, ønsker Kønnband å skape en arena som bidrar til å øke aktivitetsnivået og styrke samholdet i kommunen.

Viser fram stange

– Det nye konseptet innebærer at Kønnband skal representere Stange kommunes kulturliv og bidra inn på mange kulturarrangementer i kommunen gjennom hele året. Vi liker å se på det som Stange kommunes ambulerende kulturprogram, sier Solbjørg Tveiten.

– Med nysatsingen til Kønnband ønsker kommunen å videreutvikle festivalen og etablere et begrep som beskriver opplevelser og produkter i Stange kommune. Lokalprofilen er sterk og tanken er å utvikle Kønnband som en arena for å vise fram flere sider av Stange, både kultur og næring.

– Formålet er at selve festivalen forblir Kønnbands spydspiss, men Kønnband skal kunne oppleves på ulike arenaer gjennom hele året, understreker Tveiten.

spydspiss

Næringskoordinator i sentrumsforeningen og ildsjel i kommunen, Even Engen, poengterer at Stangedagene i mange år har bidratt til en folkefest og dette ønsker både sentrumsforeningen og Kønnband å bygge videre på.

– Vi ser at ved å slå sammen disse to arrangementene kan vi involvere enda bredere, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.