• PROSJEKTLEDER: Henriette Enger.

- Her er det morsomt. Vi har laget raketter, og testet ut 3D-printeren, prøvd virtual reality-briller og sett på veldig mye kult,  sier Hele Ritter (10). Skaperfest 2016 arrangeres av Hamar kulturhus, og lørdagens arrangement sto som den første av tre festivaldager. Hver lørdag til og med 24.9 samles små og store skapere i Hamar bibliotek for å vise fram hva de har laget. 

- Vi er her fordi foreldrene våre er med som utstillere, sier Gustav Ritter (9). Far Daniel og mor Alexandra Ritter var nemlig på plass for å demonstrere tredreiekunsten, og det var mange som lot seg fascinere av familiens fotdrevne tredreiebenk.

- Det er veldig mye kult å se på her inne, sier Gustav Ritter (9).

Under årets skaperfest samles oppfinnere, gamere,teknologinerder, kreative sjeler, hjemmemekkere, elektronika-elskere og andre innovatører i kulturhuset for å demonstrere kreativ skaperkunst, og publikum inviteres med for å delta i moroa. 

Prosjektleder Henriette Enger forteller at interessen var stor gjennom hele dagen.

-Det har vært jevnt med folk hele veien, og vi har snakket med flere som har vært her i timesvis, sier Enger. 

Vitensenteret Innlandet var på plass med en egen papirrakett-fabrikk, Hamar Game Collective demonstrerte VR-briller,  NTNU viste fram en moderne 3D-printer, Bård Bratlie fra Skyphoto stilte med et utvalg droner, Hamar katedralskole viste fram sine reproduserte middelalderdrakter, Nils Axle Kanten holdt tegnekurs, kunstner Hilde Gustava arrangerte kreativ workshop og lego-entusiastene i Brikkelauget demonstrerte at også voksne kan leke med lego. 

- Skaperfest dreier seg først og fremst om å skape, og her møtes folk på kryss av alle grenser for å knytte bånd over hverandres fagfelt. 

- Det er utstillerne som lager denne festen, og interessen har vært stor gjennom hele dagen, sier hun. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00