Onsdag kunne Ole Edvard Antonsen presentere sitt første program som kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum. Etter 15 år med Vertavo-musikerne som kunstneriske ledere, er det nå Ole Edvards tur til å prege programmet.

– Jeg har prøvd å trekke det i en litt annen retning, sier han.

– Festspillene skal beholde det klassiske preget. Men samtidig vil vi lage en litt annen type program med flere kontraster.

Mye i Hamar

Av de drøyt 30 musikk-programpostene fra 5. til 14. august, er åtte lagt til Hamar og Hedmarken. Blant dem er konserten med Sting på Stortorget i Hamar 6. august, for her er Festspillene en av seks samarbeidspartnere.

Blant de helt spesielle konsertene er ellers «Soloppgangskonsert på stupetårnet» klokka fem om morgenen søndag 14. august. Morgenfugl-solist er Ole Edvard selv, med band.

– Vi tenkte på hva vi kunne bruke av arenaer som er annerledes, sier han.

Blant andre konserter på Hedmarken er «Om Mjøsa var ta øl og akevitt» på Atlungstad brenneri (5.8.), messingensemblet Belgian Brass i Vang kirke med konserten «Pushing the Limits» (8.8.), det litauiske strykerensemblet New Ideas Chamber Orchestra på Hamar Sagbladfabrikk (9.8.), og konserten «Mors et vita» i Hamardomen (10.8) med mange av årets sentrale utøvere, blant dem Wolfgang Plagge, den sveitsiske saxofonisten Daniel Schnyder, basstrombonisten David Taylor og sopranen Berit Solset. Pluss Ole Edvard selv. Konserter er det også i Kunstbanken og Stange kirke.

Disco

Ole Edvard Antonsen er selv solist på Ungdomssymfonikernes åpningskonsert med Haydns «Trompetkonsert». På avslutningen er cellisten Truls Mørk solist.

Ungdomssymfonikerne står også bak «Disco Inferno» på Terningen Arena (11.8), med Maria Haukaas Mittet og Eirik Søfteland.

På Rådhusplassen stiller Odd Nordstoga og Paperboys (12.8.) og Sivert Høyem og Lars Winnerbäck (13.8). Mens Jo Nesbø kommer til Festspillkroa 10.8.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.