Vallset idrettslag fortsetter å gå utradisjonelle veger for å sikre penger i klubbkassa. Til sommeren drar de til med to – etter planen – forrykende konsepter.

30. mai er det duket for noe idrettslaget har valgt å kalle en festival-look-alike-konsert. I tur og orden vil trubadur Joar Balstad, dansebandet Contrazt og showbandet Plumbo entre scenen.

15. august skal Vallset rocke. Da kommer svenske Rydell & Quick. I tillegg skal Åge Sten Nilsen og hans band Ammunition avlegge festplassen en hørbar visitt.

– I det siste har det vært Queen, Queen, Queen for meg. Det er deilig å være litt i sin egen kreative boble også. Jeg har vært her og spilt en gang tidligere, med Wig Wam i 2004. Det ga positive vibber. Så da Vallset ringte igjen, tenkte vi at det var hyggelig, sier Åge Sten Nilsen når vi møter ham ved Vallsets konsertscene.

I tillegg til Ammunitions materiale, har han med seg både litt Queen og litt Wig Wam når han kommer for å rocke festplassen.

VISAKORT I POTETBUA

Nøyaktig hvor mange publikummeren idrettslaget trenger til arrangementene for å sikre et overskudd som monner, er foreløpig usikkert. Derimot hersker det ingen tvil om at konsertarrangering har gitt gode bidrag i klubbkassa tidligere.

På det meste har idrettslaget hatt 3.000 feststemte gjester innenfor porten. I år kan ikke lenger potensielle forbipasserende publikummere unnskylde seg med at de ikke har kontanter heller. Idrettslaget satser så stort til sommeren at de nå skal få på plass betalingsterminaler.

– Visa i potetbua! Det blir fint, stråler Åge Sten Nilsen.

Til barn og unge

For aller første gang forhåndsselges det billetter til de to festkveldene gjennom Billettservice på nett. Pengene de to arrangementene bringer inn i klubbkassa, går uavkortet til aktiviteter for barn og unge i Vallset idrettslag.

– Dette er en viktig inntektskilde for idrettslaget. Det er mer ålreit enn kakelotteri, sier Sønsterud, og storroser idrettslagets dugnadsånd.

Hver av de to kveldene krever 60 frivillige, i tillegg til innleide vakter.

Tidligere år har idrettslaget arrangert flere konserter gjennom sommeren, men i år passet ikke det inn, ifølge Sønsterud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00