Veggen er aldeles naken bak Mocci Ryen. Men det skal ikke vare så lenge.

For 1. mars er siste frist til å søke om plass til årets utgave av Innlandsutstillingen.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor, sier programansvarlig Mocci Ryen.

For tredje året på rad inviterer kulturhuset unge, eldre, profesjonelle og uetablerte kunstnere til juryert utstilling i galleriet i Hamar kulturhus.

-Vårt ønske er å vise et tverrsnitt av kunstneriske uttrykk med utøvere fra innlandet, sier Mocci Ryen. – Alle kunstnere med tilknytning til innlandet kan sende inn arbeider. Og vi håper mange har lyst til å få sine verk og arbeider juryert av en faglig sterk jury og vist for et bredt publikum.

Juryen består i år av billedkunstner Anne Kristine Thorsby, tekstilkunstner Sidsel Hanum, og metallkunstner og skulptør Ansgar Ole Olsen.

INNLANDETS storstue

– Det er så gøy å se hvor mange som driver med ting, sier Mocci Ryen.

– Å vise det fram, er nok en bøyg å komme over for mange. Men vi ser at interessen stadig øker, sier hun.

I fjor var Innlandsutstillingen en av de best besøkte utstillingene i kulturhuset. Og åpningen var den best besøkte av alle.

Så er da også Innlandsutstillingen en storsatsing på billedkunst fra kulturhusets side.

– Vårt mål er å være innlandets storstue og kraftsentrum, sier Mocci Ryen.

I så måte er utstillingen viktig for å understreke kulturhusets rolle i en innlandssammenheng.

Ønsker variasjon

Hun sier at Innlandsutstillingen er åpen for alle tekniker, uten andre restriksjoner enn at en må få arbeidene inn i galleriet, og at alt skal være klart til visning.

På fjorårets utstilling var en rekke teknikker representert, fra foto og treskulpturer til rosemaling og grafikk. Så ønsker da også arrangøren mest mulig variasjon.

– Blant annet var det i fjor få videoinnslag, sier Mocci Ryen.

– Vi har et galleri som tåler både lyd og støy, sand og grus, til og med kjøttetende dyr, sier hun.

Galleriet i Hamar kulturhus står for øvrig ikke for salg av kunst, men er et rent visningssted. Eventuelt salg må derfor foregå mellom kjøper og selger, opplyser Mocci Ryen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.