Det ble også litt av en rundtur, med opphold i New York, tur til Washington, reise til Los Angeles, til San Francisco, tilbake til New York, opp til Bethel (Woodstockfestivalen) og ned til Florida, helt ut til Key West.

– Det ble en kjempetur, sier Anders Baasmo Christiansen.

Han hadde lenge ønsket seg et skikkelig avbrekk fra jobbing, han hadde åtte film- og TV-jobber bak seg, han hadde en idé om å slentre uforpliktende rundt i New York – og nå bestemte han seg for å ta turen.

– Jeg behersker godt det å jobbe, men er kanskje ikke så god til å ta helt fri. Derfor tvang jeg meg selv til å reise bort for en lengre periode.

«Upper West»

De første tre ukene bodde Anders på «Upper West Side», på vestsiden av Central Park i New York.

– Jeg satset på «Airbnb» (leie av husvære fra lokale red.anm.) og det fungerte fint. Jeg leide et rom hos en italiensk fotballspiller. De første dagene brukte jeg til å komme litt «nedpå», jeg brukte Central Park mye, og jeg labbet rundt i byen. – Jeg så Picasso på MoMA (Museum of Modern Art), jeg fikk med meg et par kamper med New York Rangers med Zuccarello, møtte noen kolleger, besøkte noen kjente. Høydepunktet? Antakelig Louis CK (amerikansk superstjerne) på Comedy Cellar. Helt tilfeldig, egentlig, da han plutselig dukket opp for å teste nytt materiale. Jeg så også Al Pacino i «China Doll» på Broadway. Interessant å se hvordan de store gutta jobber, men det svingte ikke … Anders tok også en busstur ned til Washington, hvor han blant annet koste seg en hel dag på Capitol.

Til Vestkysten

Den lengste turen gikk til Vestkysten, med Los Angeles og San Francisco.

– Jeg traff Ingrid Bolsø Berdal, som jobber som skuespiller i Hollywood (en HBO-serie red.anm.). Hun hadde bil, så vi reiste sammen opp Highway 1, langs kysten, til San Francisco. Der fikk jeg blant annet anledning til å sykle over Golden Gate Bridge.

Tilbake i New York bodde Anders, også gjennom «Airbnb», i en leilighet, denne gang i «Lower East» på Manhattan.

Den siste uka reiste han til Florida og Key Largo for å besøke en god venn av sin far.

– Jeg reiste helt ut til Key West, besøkte Hemingways hus, og i Key Largo badet jeg med dresserte delfiner. Det var jo helt utrolig, man får virkelig kjenne på å ha kontakten med dem.

Best av alt likte han New York, som han selv også forventet, da han har vært der flere ganger.

– Jeg liker dynamikken, dansen, folket som alltid er på veg fra et sted til et annet. Helt klart en by jeg må tilbake til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00