Selv om Bernt Ola Volungholen for tiden bor i Sveits, er han fremdeles rasende populær i Stange og traktene rundt omkring.

Når du ser og hører han på scenen skjønner du godt hvorfor. Tross suksess utenlands er han fremdeles like jordnær, og selv om han spøker uhemmet, er han like ydmyk som før.

Dette er en hardtarbeidende artist, som er seg selv og tar vare på folkene hjemme. Ikke rart at hele 1.050 publikummere stilte opp og koste seg i både sol- og litt regnvær.

dramatikk

Hovedverket var «Elverskud» av den danske Niels Wilhelm Gade. Et i våre dager lite kjent verk som er en blanding av lieder og opera. Verket kledde Volungholen virkelig, i og med at han fikk vist sin allsidighet. Det ble sårbarhet i liedene, og han fikk bruk for sitt temperament i dramaet, når han – som Oluf – ikke lar seg friste til å danse med elvekongens datter.

Sofie Elkjær Jensen som elvekongens datter viste mye kraft i sin trygge og overbevisende sang, og ble dermed et flott bekjentskap. Likeså passet Tone Kummervold ypperlig til rollen som mor til Oluf, med sin modne og varme stemme.

Borte bra, hjemme best?

En utvidet Mjøsmusikk var godt å høre på, og de leverte både god dynamikk og innlevelse under god ledelse av Håkon Nystedt. Operakoret bidro, og selv om de sto litt gjemt i mørket bakerst på scenen, var det ingenting å utsette på innsatsen.

Lyden ble forsterket i det naturlige amfiet, og selv om det var en god balanse mellom solister og orkester, og mange detaljer kom fram, var det en slags gammeldags LP-stemning over lyden. Det passet egentlig ganske fint til Kvennstugua, om den Bernt Ola så treffende sa: «Velkommen til liksom-stua mi».

Før pausen var repertoaret variert, med både Sandbeck (Bernt Ola: «Min første sang»), Tveitt og Grieg. Bernt Ola mimret om sin skuespillertid på nettopp Kvennstugua, den gang med Gunvor Kari Amundsen i rollen som mor (« … men virket mer som bæsmor! Unnskyld!»). Da de to leste en bearbeidet versjon av «Bukkerittet», på Stangeland, skrevet av Asmund Finstad, var stemningen på topp. Herlig humor, med en slags oppsummering: «Alt i væla kan du bli, berre du er født i Stange!»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.