Superstjernen ble sjukmeldt tidligere i vår, men er tilbake i manesjen. Søndag la han ut et bilde av seg sjøl på Instagram; tatt i flytrappa på en privat jet på flyplassen i Nice – med teksten: «Back to work!» Jobben er i Cannes under filmfestivalen, og det handler om å promotere sitt samarbeid med YouTube hvor unge filmskapere ble invitert til å lage videoer til tre klassikere; «Rocket Man», «Bennie and The Jets» og «Tiny Dancer».

Sikkerhet

3. juni er Sir Elton tilbake på scenen – og 30. juni på Hamar.

Kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien, sier til Hamar Arbeiderblad at «det vil bli gjort en rekke grep for å ivareta sikkerheten» under konserten.

– For oss handler det om å ivareta sikkerheten til både publikum og artisten, sier kultursjef Morten Midtlien.

10.000 billetter er solgt til Elton John-konserten på Stortorget i Hamar.

I slutten av april kom det fram, under en rettssak i England, at en 19-åring hadde planlagt å bombe en Elton John-konsert i London i fjor. 19-åringen forklarte i retten at han var inspirert av terrorgruppen IS.

Sperringer

Pål Teigen, politioverbetjent og stabssjef i Innlandet politidistrikt, sier til Hamar Arbeiderblad at det per dags dato ikke er noe som tilsier forhøyet trussel mot konserten i Hamar – men han legger til:

– Det vil bli satt opp sperringer rundt området.

– Vil det bli gjort en vurdering i samråd med PST?

Det er en fortløpende trusselvurdering av alle arrangementer i politidistriktet og dette skjer i samarbeid med PST.

– Kan det være aktuelt med for eksempel bevæpning og/eller andre tiltak?

– Å dekke opp alle steder for terrortrusselen som Europa, og verden for øvrig, opplever er vanskelig. Vi må derfor satse på kontroll med miljøer og aktuelle personer, sier politioverbetjent og stabssjef Pål Teigen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00