I løpet av åpningshelga blir det både konsert med Åge og Sambandet, åpning av Doktor Proktor-utstillingen, familiekonsert med Freddy Kalas og Teater Innlandets eksperimentelle forestilling «Solveigs 2. sang». Det sier noe om både mangfoldet og bredden i programmet som nå dras i gang.

– Det blir en sesong å fråtse i, sier programansvarlig Mocci Ryen.

– Høsten er hektisk, og det går fryktelig fort i svinga. Men vi har aldri hatt så mange fulle hus allerede før sesongen starter, sier hun. – Jeg er ganske sikker på at vi får enda flere publikummere i høst enn i fjor høst.

– Det vi ser, er at folk kjøper billetter tidligere enn før, og at stadig flere bruker huset. Jeg håper at folk også skal utfordre seg selv til å få med seg arrangementer de vanligvis ikke går på.

– Det har vært diskutert om det er for mange arrangementer i Hamar. Men det er herlig å være en levende by. Og vi skal være stolte av at folk benytter seg stadig mer av mulighetene.

Store Konserter

Øystein Sunde ligger an til å toppe besøksstatistikken i kulturhuset, med fire utsolgte hus. Blant de tunge aktørene er også Kari Bremnes med to utsolgte konserter, Bjørn Eidsvåg, Vamp og DiDerre.

Men innimellom er det en rekke mindre opplegg.

– Det er fortsatt mye som vil poppe opp utover høsten, sier Mocci Ryen.

Lørdagsbarnserien vil blant annet by på Jo Strømgren Kompani. I Lydhør-serien i Multisalen kommer Ellen Andrea Wang og Terje Isungset. På klubbscenen blir det intimkonserter med blant andre Ine Hoem og Minor Majority.

Teater

Blant det som topper teaterhøsten, er Teater Innlandets storsatsing «Korps». Riksteatrets program spenner fra Ibsens «Gengangere» til «Folk og røvere i Kardemomme by». Og så blir det nysirkus, med Cirkus Cirkör.

– De som ennå ikke har opplevd hva nysirkus er, bør ta turen denne gangen, sier Mocci Ryen.

– Forresten vet jeg at det også finnes noen som ikke har vært i kulturhuset ennå, sier Mocci.

– I høst håper jeg de blir med på festen de også.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.