I løpet av åpningshelga blir det både konsert med Åge og Sambandet, åpning av Doktor Proktor-utstillingen, familiekonsert med Freddy Kalas og Teater Innlandets eksperimentelle forestilling «Solveigs 2. sang». Det sier noe om både mangfoldet og bredden i programmet som nå dras i gang.

– Det blir en sesong å fråtse i, sier programansvarlig Mocci Ryen.

– Høsten er hektisk, og det går fryktelig fort i svinga. Men vi har aldri hatt så mange fulle hus allerede før sesongen starter, sier hun. – Jeg er ganske sikker på at vi får enda flere publikummere i høst enn i fjor høst.

– Det vi ser, er at folk kjøper billetter tidligere enn før, og at stadig flere bruker huset. Jeg håper at folk også skal utfordre seg selv til å få med seg arrangementer de vanligvis ikke går på.

– Det har vært diskutert om det er for mange arrangementer i Hamar. Men det er herlig å være en levende by. Og vi skal være stolte av at folk benytter seg stadig mer av mulighetene.

Store Konserter

Øystein Sunde ligger an til å toppe besøksstatistikken i kulturhuset, med fire utsolgte hus. Blant de tunge aktørene er også Kari Bremnes med to utsolgte konserter, Bjørn Eidsvåg, Vamp og DiDerre.

Men innimellom er det en rekke mindre opplegg.

– Det er fortsatt mye som vil poppe opp utover høsten, sier Mocci Ryen.

Lørdagsbarnserien vil blant annet by på Jo Strømgren Kompani. I Lydhør-serien i Multisalen kommer Ellen Andrea Wang og Terje Isungset. På klubbscenen blir det intimkonserter med blant andre Ine Hoem og Minor Majority.

Teater

Blant det som topper teaterhøsten, er Teater Innlandets storsatsing «Korps». Riksteatrets program spenner fra Ibsens «Gengangere» til «Folk og røvere i Kardemomme by». Og så blir det nysirkus, med Cirkus Cirkör.

– De som ennå ikke har opplevd hva nysirkus er, bør ta turen denne gangen, sier Mocci Ryen.

– Forresten vet jeg at det også finnes noen som ikke har vært i kulturhuset ennå, sier Mocci.

– I høst håper jeg de blir med på festen de også.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00