– Jeg mangler ord, sier Anja Katrine Tomter i AnJazz.

Hun som søkte om å få leie kulturhuset til konsert med den 20 ganger Academy-nominerte artisten 7. november.

Randy Newman er på Europaturné og skal blant annet opptre i Oslo Konserthus.

– Når man får spikret på plass et så flott navn, er man jo glad for at vi nå endelig har fått et kulturhus å presentere ham i. Det er jo det vi har drømt om så lenge. Men kulturhuset sa etter en rekke samtaler nei. Jeg er veldig skuffet, sier Anja Katrine Tomter.

Hun har fremdeles Newman på hånden, og teller på knappene om hun skal velge alternativ scene, eller om hun rett og slett må la ham gå Hamar hus forbi.

Hamar kulturhus har satt unge, lovende Aurora Aksnes opp på sitt program denne kvelden.

Prioriterer ungt

– Vi er forpliktet til å programmere kulturhuset ungt, sier fungerende kulturhusleder Terje Gloppen.

– Så ut fra programmatiske hensyn og kapasiteten på huset måtte vi si nei.

– Men ifølge Tomter var Aksnes ikke spikra da hun tok kontakt for å booke kvelden?– Det stemmer. Vi hadde Aurora på blokka på den datoen og hadde, da forespørselen kom, kommet langt i å forberede grunnen.

– Prøvde dere å finne en annen dato for hennes konsert?

– Nei. Randy Newman ville vært et godt navn, men det skjedde en sjangeropphopning denne helga. Dagen før har jo også Silje Nergaard lanseringskonsert på Gregers. Det må vi ut fra våre føringer ta hensyn til. Dessuten er Auroras turné lagt av hennes management, og hun er en lovende artist som står foran internasjonal lansering. Vi sitter dessuten på andre tunge navn som ikke er booket ennå i samme periode.

– Hvem er det?

– Det vil vi ikke gå ut med ennå. Vi vil absolutt ikke desavuere Newman. Men han er ikke akkurat ung lenger, sier Gloppen.

Konserten med Aurora Aksnes har 18-års aldersgrense.

Oscarbelønnet

Pianisten Randy Newman (f. 1943) har en lang og stor karriere bak seg som plateartist og komponist. Ikke minst som filmkomponist har han nådd mange. Særlig har samarbeidet med Pixar/Disney ført ham til et ungt publikum, takket være filmmusikken fra «Toy Story», «Monsterbedriften», «Småkryp» og «Biler». Han fikk Oscar for «If I didn’t have You» fra «Monsterbedriften» og «We belong together» fra «Toy Story».

Han har også skrevet musikken til en rekke andre store kassasuksesser og står også i rockens æresgalleri.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.