Torsdag formiddag la Teater Innlandet fram sitt vårprogram, med «Skogsmatrosen» som den som vakte størst oppmerksomhet.

Jon Michelets roman «En sjøens helt. Skogsmatrosen» ble utgitt i 2012 som den første i en serie om krigsseilernes liv og skjebne. Boka ble svært godt mottatt og ble en av bokårets vinnere. Mottakelsen av de fire første bindene i verket – «Skogsmatrosen» (2012), «Skytteren» (2013), «Gullgutten» (2014) og «Blodige strender» (2015) – har vært overveldende både når det gjelder salg og kritikk. De fire første bindene er utgitt med et samlet opplag på 645.500 eksemplarer. Siste og avsluttende bind er planlagt for utgivelse høsten 2017.

Fra Rena

Romanens hovedperson er Halvor Skramstad, en atten år gammel gutt fra Rena. Han får i desember 1939 hyre på linjeskipet Tomar i rederiet Wilhelmsen. Og det er Halvor som får kallenavnet Skogsmatrosen, ettersom han kommer fra skogfylte Østerdalen.

Og neste år går Halvor ikke bare til sjøs, men også til scenen.

Sjefen tar regien

Det er teatersjefen selv, Janne Langaas, som skal ha regien på oppsettingen. Dramatiseringen er det Mathias Calmeyer som skal stå for. På scenen vil publikum møte John Nyutstumo og Espen Mauno.

Urpremièren blir 29. april 2017, og deretter blir det en måneds turné i Hedmark og Oppland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.