– Vi kommer til å spille både gamle og helt nye låter, også skal vi selvsagt presentere den nye singelen «Good Thing», sier vokalist Tom Erik Holmlund.

Andre på 17 år

Greasy Gravy ble etablert tidlig på 2000-tallet og består hovedsakelig av musikere fra østlandsområdet. Bandet inkluderer lokale musikere som nevnte Tom Erik Holmlund, trompetist Tom Erik Antonsen, som ikke må forveksles med bassisten Tom Erik Antonsen, og saksofonist Kasper Skullerud Værnes. Rutinerte musikere som Espen Liland, Rune Endal og Alexander Pettersen er også på plass i rekkene.

– Jeg, som holder på med dette som en hobby, føler meg privilegert som får spille sammen med så dyktige musikere, sier Holmlund. Greasy Gravy platedebuterte med albumet «Saturday Nite Live» i 2007. Bandet tok en pause i 2010, før Holmlund samlet troppene til ny satsing i 2013.

klassisk soul

– Jeg hadde lyst til å spille klassisk soul, og da kontaktet jeg et par av de gamle musikerne i tillegg til et par nye, sier han. Nå er de snart aktuelle med bandets andre albumutgivelse, og Holmlund gleder seg til å levere smaksprøver fra nye Greasy Gravy.

Håper på Hamar

Holmlund forteller samtidig at albumets produsent Kim Edward Bergseth har bidratt med sin bakgrunn fra pop-verdenen.

– Han har dyttet oss inn i uvante retninger. Det har vært noen krangler undervegs, men vi var veldig fornøyd da vi fikk høre resultatet, sier vokalisten.

– Menigheten, altså folka som er tro til tradisjonell blues, vil sikkert riste litt på hodet når de hører oss i dag. Andre vil mest sannsynlig nikke bekreftende, sier han.

Bandet har fremdeles ikke fått på plass en spillejobb i Hamar-området, men Holmlund forteller at de har et stort ønske om å vise seg fram også i hjemlige trakter.

– Vi skal spille mye i løpet av våren og vi må jo få til noe i Hamar. Vi har alltid hatt god dialog med bluespublikumet og gjengen i Hamar Bluesklubb, sier Holmlund.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00