Selv har Camilla Tømta vært bosatt i Hamar i fem år, og er samboer med Ørnulv Snortheim. Opprinnelig er hun fra Spydeberg, med besteforeldre fra Helgøya.

– Så der var jeg i alle ferier i hele oppveksten, forteller hun.

I Oslo har hun vært frilansmusiker i mange år. Men Low-Fly Quintet er hennes første egne prosjekt i Hamar.

– Det har tatt litt tid å komme inn i musikkmiljøet her, sier hun. – Men jeg har vært så heldig at jeg nå har fått med meg akkurat de rette musikerne. For her har hun håndplukket musikere fra ulike sjangre, med bakgrunn fra så vel pop og rock som klassisk, gospel og jazz.

I tillegg til Camilla Tømta på vokal, består kvintetten av Siri Snortheim (cello), Ole Gjøstøl (piano), Skjalg Lidsheim (slagverk) og Harald Juliussen (kontrabass).

standardjazz

Det er standardjazzens kjente og ukjente perler som Low-Fly Quintet tar for seg.

– Men vi gir dem en egen twist, forteller hun.

– For hvis vi ikke kan tilføre noe nytt, er det ikke noe poeng å gjøre det.

– Low-Fly Quintet er hjertebarnet mitt, sier Camilla Tømta.

– Nå har jeg lyst til å holde på med musikken som står meg aller nærmest. Jeg har tatt på meg jobben som primus motor, men er imponert over hvor fort de andre har fått et eierforhold til bandet.

– For jeg er opptatt av at det skal være et band og ikke en Camilla Tømta kvintett.

Og nå er det klart for den egentlige oppstarten, som hun sier.

– Tanken er å kunne få tatt både lydopptak og bilder for å kunne få spille mer rundt omkring. Et mål er å kunne gå i studio i 2017.

Nye jazz-stemmer

Etableringen av Low-Fly Quintet er enda et tegn på at det skjer mye i jazzmiljøet i Hamar for tida. Det er bare en måned siden Frode Berntzen og Briskebyen Lyttemannslag hadde sin aller første konsert, også den i regi av Hamar Jazzklubb. Og om ei uke turen kommet til Kasper Værnes Quartet – samme sted og også det i jazzklubb-regi. Men først skal Low-Fly Quintet gjøre unna sin konsert.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.