Ungdomsfestivalen med fokus på miljø kunne i år by på et variert program på scenen, med alt fra rock og metall til pop og indie. Lokale artister så ut til å trekke folk til Hamar Park lørdag ettermiddag, og festivalen kunne i tillegg friste med både vegetarburger og vaffler, badminton, og loppemarked.

Fornøyd festivalsjef

Festivalsjef Emma Bjørgan Dalen kunne ved 18-tiden melde om rundt 200 besøkende så langt. 

- Det synes jeg er veldig bra med tanke på at ingen av hovedbandene har spilt ennå. Jeg håper på omkring 400 i dag, og kvelden er fremdeles ung! En god blanding av folk har møtt opp så langt. Dette er jo en veldig hjemmesnekra festival, og det er blitt lagt inn en kjempeinnsats for å få til dette! sier hun.

Hun forteller videre at de håper å kunne arrangere festivalen igjen neste år, og at de er i full gang med å rekruttere nye, yngre medlemmer da mange i festivalstyret flytter for å studere til høsten.

LES OGSÅ: Helgrønn storsatsing for både unge og voksne 

Nes-bandet Adsecula var av de tyngre innslag på scenen, og kunne fortelle om "grisefet lyd" i det varme været. De var fornøyde med egen opptreden, og vokalist/gitarist Henrik Langgård og gitarist Torgrim Elvsveen oppfordret alle til å sjekke ut bandet på Tømmerstock i Brumunddal neste helg. Adsecula planlegger å spille inn sitt andre album til høsten.

Hanne Lone Høyby (18) fra Brumunddal og Fiva Emilia Johnson (19) fra Vang synes opplegget i Hamar Park var kjempebra organisert.

- Det var veldig bra at de har et så variert program. Jeg skal ta turen innom loppemarked snart! forteller Høyby.

- Bra med engasjert ungdom

Ellinor Maurstad (21) og Anna Thompson (19) fra Elverum var til stede for å promotere Volumfestivalen, som arrangeres i Elverum sentrum neste helg fra 22-25. juni. De var begge imponerte over arrangementet i Hamar Park.

- Man får veldig mye for pengene. Det er bra at ungdom engasjerer seg så mye, sier Thompson. Hun gledet seg til å se Killer Kid Mozart spille, mens Maurstad hadde sett fram til Razika fra som dessverre måtte kansellere.

LES OGSÅ: Ny Mylder-festival i 2017

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.