Bendik Hval har akkurat gjennomført tre år med intensive studier på den anerkjente musikkskolen Berklee i Boston, USA, og komponisten forteller at han jobbet hardt for å oppnå drømmen om å studere blant de beste.

– Jeg drømte om å studere på Berklee i lang, lang tid, og jeg kom inn på skolen da jeg var 22 år gammel. Dessverre hadde jeg ikke mulighet til å reise på det tidspunktet, sier Hval.

Solgte alt han eide

Han forteller at han ikke hadde råd til å betale for de dyre studiene, og at drømmen dermed ble satt på vent. 13 år senere åpnet det seg allikevel en ny mulighet.

– Jeg jobbet hardt i mange år, og solgte unna leiligheten hjemme i Norge for å dra, forteller Hval.

I august ble komponisten uteksaminert med den latinske hedersbetegnelsen Summa Cum Laude, som betyr «With highest praise», etter å ha oppnådd karakter A i alle 57 kurs. Med major i Filmscoring har han fordypet seg i komposisjon av filmmusikk, og den aktuelle komponisten forteller at han er lidenskapelig interessert i både film og musikk.

– Jeg har alltid vært enormt opptatt av både film og musikk, sier han.

Musikk til dokumentar

Det tok ikke lang tid før Hval mottok sitt første oppdrag, og i disse dager er han aktuell som komponist i dokumentarserien «Jenter for Norge».

– Jeg fikk en forespørsel på nyåret, og brukte hele ferien på å skrive musikk. De likte det jeg hadde skrevet, og i sommer fikk jeg 18 dager på å komponere og spille inn 40 minutter med musikk. Dokumentarserien tar for seg opptaket og tilværelsen i Norges eneste kvinnelige spesial- soldattropp.

Nå satser Hval på å leve av å komponere musikk som frilanser, og drømmen er å kunne jobbe med musikk til film.

– Det skjer mye spennende i Europa om dagen, og får jeg lov til å skrive musikk til en norsk film hadde det selvsagt vært en stor drøm.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00