– Vi kan ikke glemme hvor bra nivået er på hjemmebane, sier festivalsjef Anja Katrine Tomter. Med konsertkonseptet Hematt får lokale og regionale musikere sin naturlige plass i festivalprogrammet.

LOKALT FORANKRET

Der inviterer arrangørene musikere som enten bor eller har bakgrunn i Hamar-regionen til å holde konsert hjemme i Hamar. Den lokale musikeren Morten Strypet er blant dem som har tatt initiativ til konseptet.

– DølaJazz har sin Homecomming-konsert, og vi fant ut at vi skulle gjøre noe tilsvarende. Med Hematt kan både de som driver i Hamar, og de som har dratt ut for å studere komme tilbake for å vise hva de jobber med.

– Det er viktig at de driver med jazz lokalt får en naturlig del i AnJazz-festivalen, sier Strypet. Det skal settes opp en egen scene i salongen på Hamar Teater, og fire ulike band står klare for å spille hver sin konsert.

– Konsertene er gratis og er plassert innimellom de store konsertene i teatersalen, forteller Strypet. John Butcher spiller sammen med hamarsingen Ståle Liavik Solberg 11. mai. Samme kveld spiller den lokale trioen Feenix Foundation, som består av Eilif Guldvog Hartvedt, Mats Lillehaug og Simen Wie. Fredag 12. mai blir det konserter med de lokale bandene Dream Steppers og Briskebyen Lyttemannslag.

– Jeg har vært nødt til å si nei til flere band i år, men det er egentlig et luksusproblem. Det er mange som er engasjerte i jazz i området, og vi får se hvordan vi kan utvikle konseptet videre i løpet av årene som kommer, sier Strypet.

Jazz for barna

AnJazz-arrangørene har også spisset satsingen mot byens yngste borgere. Jazztrioen Lekerommet, Prima Vista Social Club og Musikkdetektiven& The Music Chefs er alle klare for å underholde barna med jazz på dagtid.

– I år blir det tre konserter og en ekstra dag med barneprogram, sier arrangør Ingunn Brønstad. Hun er klar på at jazzmusikk absolutt egner seg for barneører.

– Jazz er tross alt musikkens lek. Der leker man med toner og rytmer, og barn er nok veldig mottakelige for akkurat det. Ja, kanskje enda mer enn voksne, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.