– Jeg synes det er gøy å synge, og det er enda morsommere når man synger sammen med andre, sier Carmen Nilsen Aasen (8).

Hun og korvenninnen Ida Marie Dyresen Lundby (8) er blant barna som hver mandag møtes til Storhamar kirke for sang, lek og vaffelspising. Det vrimler av liv og energi i lokalene, og jentene er begge klare på at korøvelsen har blitt et ukentlig høydepunkt.

– Vi synger mange morsomme sanger og har det gøy sammen, sier Lundby.

Lærer mye nytt

Barnekoret ble ledet av Hege Torvik Nielsen fram til nyttår, men i dag ledes koret av sangeren Tone Østli. Koret har dessuten flyttet øvelsene fra Hamar domkirke til Storhamar kirke.

– Tone er flink. Jeg er veldig glad i å synge og hun hjelper oss til å bli enda flinkere, sier Carmen.

På repertoaret står både barnesanger og velkjente salmer, og på spørsmål om hvilken sang som er den morsomste å synge er de to korvenninnene helt enige.

– «Ta livet som det faller seg», sier jentene i kor.

Sangen fra Disney-klassikeren «Jungelboken» er altså fremdeles høyaktuell.

Sangsolist, sanglærer og dirigent Tone Østli har ledet barna siden oppstarten på nyåret, og hun forteller at hun er strålende fornøyd med sine nye arbeidsoppgaver.

Entusiastiske barn

– Jeg synes det er kjempeartig å være med på å spre musikkglede, og ekstra er det å jobbe med så entusiastiske unger, sier Østli, som også er engasjer i Ringsaker Operaskole og Romedal kirkes Barnekor.

Barnekorsatsingen i Storhamar kirke er først og fremst rettet mot barn fra 1. til 3. klasse, og de unge sangerne er fordelt i to korgrupper. Koret består foreløpig av rundt 20 små korsangere, men Østli er klar på at de har plass til mange flere. Både gutter og jenter.

– Vi vil veldig gjerne ha med enda flere og vi tar imot alle som har vil være med, sier Østli, og forteller samtidig at det også finnes et tilbud for barn i Ridabu.

– Vang kirkes barnekor øver på onsdager, forteller hun.

Østli forteller at det er selve sanggleden som står i sentrum av korøvelsene.

– Vi synger alt fra salmer til Disney-slagere. Det viktigste er å ha det moro med sangene, men de får også litt sangteknikk på vegen. Barna er flinke og veldig engasjerte, smiler Østli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.