Fredag 21. april er det premiere på «Åsbygdarevyen 2017» – den fjerde på rekke siden starten i 2014.

Det er også den yngste av de lokale revyene, men de går inn i en lang og solid tradisjon. Både Nordbygdarevyen, og Vællsetrevyen er veteraner i revysammenheng på Hedmarken.

– Men vi konkurrerer ikke, sier Sylvia Engelberg. – I stedet drar vi på besøk til hverandre og kanskje inspirerer vi hverandre.

Mange i aktivitet

Sylvia Engelberg er en av dem som har vært med fra starten, har skrevet en god del av innholdet, og i år har hun regien også.

Til sammen er de 11 i aktivitet under årets revy. Det inkluderer sju på scenen, to musikere og to scenearbeidere. Medlemmene er i aldersgruppa fra 19 til 82.

Etter premièren fredag 21. april blir det forestillinger både lørdag og søndag. Folkets Hus i Åsbygda har plass til rundt 200 publikummere, og samlet besøk har pleid å ligge rundt 500. I år driver revygruppa også kaféserveringen selv.

– Det er veldig ålreit at det skjer noe i bygda, sier Sylvia Engelberg. – Vi startet i begynnelsen av januar, og begynner å føle oss ganske klare nå.

slipper fantasien løs

Åsbygdarevyen har gjennom sine tre foregående revyer utviklet flere faste karakterer. Men det er også noen nye figurer som dukker opp

– Det er jo mye som har utgangspunkt i det lokale, men mye er fri fantasi også, sier Sylvia Engelberg.

– For det er gjerne når vi lar fantasien slippe løs, at det blir artig.

Og det vil sannsynligvis publikum være enig i denne gangen også.

«Fullsatt sal og gapskratting er bare barnematen for Åsbygdarevyen», skrev Hamar Arbeiderblads anmelder etter fjorårets forestilling.

«Det gikk ikke to minutter uten latter i salen. Publikum storkoste seg, og revygruppa viste at de koste seg de også.» «Man merket hvor viktig Åsbygda er for revygruppa,» het det i anmeldelsen i fjor.

Men revygruppa er neppe mindre viktig for Åsbygda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00