Drøyt 160 mennesker var på plass i Teatersalen i Hamar Teater da jazzfenomenet Sarah McKenzie fikk æren av å åpne AnJazz 2016. Den unge musikeren beskrives som et musikalsk fenomen, og festivalsjef Anja Katrine Tomter introduserte artisten med følgende lovord:

- For meg er Sarah McKenzie den største stjernen vi har på jazzhimmelen akkurat nå.

McKenzie fikk sitt musikalske gjennombrudd som følge av imponerende innsats under Umbria Jazz Festival competition. Kort tid senere fikk vokalisten, pianisten og låtskriveren tilbud om studieplass og stipend ved ikoniske Berklee College of Music, og i høst lansert hun sitt tredje album «We Could Be Lovers» for hennes nye plateselskap Impuls.

Artisten stilte til årets åpningskonsert med strålende humør, og sammen med tre bunnsolide medmusikere presenterte McKenzie et program bestående av både gamle og nye låter. 

- Tusen takk for at dere tok turen. Det er en fornøyelse for oss å være her i kveld. Dette er faktisk min aller første konsert i Norge, smilte artisten mens konsertkvelden ennå var ung. 

Etter 90 begivenhetsrike minutter takket McKenzie og bandet for seg til stor applaus fra salen.

- Veldig bra. Overraskende bra, sier Steinar Hem. Han var på plass i Teatersalen sammen med Odd Einar Helmersen, og kompisene kunne fortelle at de hadde reist langt for å høre McKenzie spille.

- Vi har kjørt fra Tønsberg. Vi så at hun skulle spille i Hamar, og da tok det ikke lang tid før vi bestemte oss for å ta turen. En stund senere skjønte vi at dette var en festival som varer hele helgen, og da ble det plutselig en langhelg i Hamar på oss begge, smiler Hem. Etter onsdagens konsert var begge klare på at McKenzies talent var verdt turen.

- Det var veldig artig å høre henne live. Jeg må også skryte av bandet som var veldig, veldig bra, selv om det selvsagt var McKenzie som var i fokus, sier Helmersen.

- Hun blir markedsført på feil måte. Jeg har lest at hun blir omtalt som en Diana Krall, men McKenzie kjører sitt eget løp med en helt egen stil og egen sound, mener Hem som gleder seg til å følge med på artisten gjennom årene som kommer.

- Hun er fremdeles veldig ung , og vi kommer nok til å høre mye fra henne framover, sier han. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00