Det låt julete av bandet, som spilte opp til damenes helaften med korte glimt av ulike juleklassikere, før koret og dirigenten elegant steg inn på scenen. Det skulle bli en lang julekabaret, med Faldbakken som konferansier; og det er jo hyggelig det. Damenes Aften hadde flere ess i ermet.

Som en bygderevy for kor

Damenes Aften begynte med sin «Åpningspotpurri». Teksten omhandlet lokale nyheter og var som en bygderevy for kor. Låta tok for seg jernbanekonflikten, skiføre i åsa, stupetårnet og andre lokale nyheter og affærer. Lyrikken var skrevet av konferansieren, Tittin Wold og Beate Wik, og var en trivelig start. Korets «Åpningspotpurri» svingte virkelig bra.

Oppturer og nedturer

Etter hvert som showet gikk sin gang, hadde koret både oppturer og noen seanser som ble litt langtekkelige og seige. Spesielt imponerende var flere av de flerstemmige arrangementene, og låtene med vokalt komp fra koret. Bandet var riktignok også en fryd å høre på, men for eksempel «Det finaste eg veit» med en gruppe sangere som komp, var særdeles behagelig og harmonisk. Whitney Houston tributen i andre akt var også en sterk og følelsesladd del av showet.

Rike på sjangere

Det ble sunget både pop, jazz, julesanger, gospel og mer under damenes julekabaret. Det rike utvalget beviste at damene mestret det meste. Selv synes jeg jazz-innslaget «Almost Like Being In Love» var et stødig og spennende innslag, da solist Hanne Norum Hollekim hadde en stemme som både passet og jazzet.

Etter en litt trå og sløv seanse mot slutten av første akt, var det innmari godt da Damenes Aften hadde en fengende og kraftig gospel på lur. «Joyful, Joyful» med Ragnhild Westgaard Sigland som solist, låt også utrolig bra. Koret opererte med en helt annen styrke og energi enn tidligere i julekabaretten.

Skravlebøtter

Både konferansier Faldbakken og tøysemaker Medlien viste seg å være noen skikkelige skravlebøtter. Begge bidro med artige innslag i julekabareten. Faldbakken presenterte låtene og ledet oss gjennom kvelden, men han sang nok ikke like pent som damene …

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.